Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

a ja przekornie powiem, że najpierw polecałbym 35/1.8, jako znaaacznie bardziej uniwersalną ogniskową. Będzie i do pomieszczenia i do szerszego portretu. 85 na cropie to praktycznie tylko wąski portret w plenerze (no i sport na hali, jak kto lubi), bardzo specjalistyczne szkło.
    x100s

Domyślnie

50tka czy 85tka.. mając FX wbrałbym 85.. szczególnie 1.4. Portretowo będziesz miał lepiej.
    Ja mam dla przykładu inny ból. Od miesiąca kolebocze mi się po głowie czy kupić właśnie 85tke 1.4. Tyle, że w torbie mam 70-200 ED 2.8VR i zasadniczo to mam pokrycie tej ogniskowej. Sporo ślubów, kościoły ciemne często. Ale tam VR zbilansuje dłuższy czas , tutaj z kolei światło .. ech... no jest myślenie. A żeby było śmieszniej to mam też 50 1.4. :/
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Kupuj, 1.4 da absolutnie inny obrazek niż 70-200 @ 85 2.8.
    A machanie długą lufą w kościele to straszna rzecz jak dla mnie... nie mówiąc o taszczeniu takiego kloca na kilka zdjęć tylko w zasadzie.

Domyślnie

No S4INT wyobraź sobie, że już trzy sezony z tą lufą oblatałem i cholera plecy bolą jakoś tak po skosie od tego. :/
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów