Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Nikon D90 Kontrast

Witam mam takie pytanko. Czy ktoś wie może czy da się ustawić gdzieś w aparacie żeby był większy kontrast? Ponieważ zauważyłem że na większości zdjęć które wykonuję jest troszeczkę za mały kontrast. Barwy zwiększyłem po przez żywe kolory ale brakuje mi jeszcze ustawienia kontrastu.

Domyślnie

Strona 113 instrukcji się kłania.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

kolego a mógłbyś przybliżyć co tam jest napisane? Ponieważ jestem 300km od domu i wracam dopiero za 1,5tygodnia.

Domyślnie

https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...c/650/search/1 Tak ciężko znaleźć instrukcję w necie? Przez 1,5 tygodnia mógłbyś to zrobić setki razy. Ale jak ktoś się leni.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...c/650/search/1 Tak ciężko znaleźć instrukcję w necie? Przez 1,5 tygodnia mógłbyś to zrobić setki razy. Ale jak ktoś się leni.....
    Takie problemiki i już problem heh...a potem, "jak żyć, jak żyć"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marmar666 Zobacz posta
    Witam mam takie pytanko. Czy ktoś wie może czy da się ustawić gdzieś w aparacie żeby był większy kontrast? Ponieważ zauważyłem że na większości zdjęć które wykonuję jest troszeczkę za mały kontrast. Barwy zwiększyłem po przez żywe kolory ale brakuje mi jeszcze ustawienia kontrastu.
    A nie możesz tego później robić w jakimś programie ?

Domyślnie

Mały kontrast może być wynikiem ustawienia zbyt dużego D-lighting. Musisz potestować jaki Ci najlepiej odpowiada.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Strona 113 instrukcji się kłania.
    Ja rozumiem odsyłanie do instrukcji, ale czy Ty znasz ją na pamięć, czy zaglądnąłeś do niej żeby to napisać?

Domyślnie

Jak dobrze pamiętam to wchodzisz w opcje tam gdzie wybierasz jakość zdjęć dajesz strzałeczkę w prawo i pojawiają się dodatkowe opcje tam będziesz miał wszystko, jak nie znajdziesz to daj znać sprawdzę i napiszę dokładnie.

Domyślnie

Hej co do poprawiania w programie to owszem preseta można zrobić ale jeśli widze że na 90% zdjęć mam kontrast słaby to wolał bym już podczas robienia zdjęcia brać pod uwage a nie później bawić się 300 fotkami.
    Przy jakości zdjęć jak wybierzesz w prawo to masz tylko formaty zapisu (rawy , jpeg itp)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów