Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie ThinkTank Photo Digital Holster 20 V2.0

Witam.

Torba ThinkTank Photo z serii Digital Holster model 20 V2.0 to torba w stylu 'kabura' przeznaczona na, jak pisze producent, aparat DSLR klasy semipro, z założony obiektywem klasy 24-70, a nawet 70-200.

Szukałem torby, którą mógłbym zabrać na spacer razem z zestawem D700 i 24-70/2.8. Wstępnych założenia były takie, że ma to być coś mało rzucającego się w oczy, jednak nie mogłem znaleźć nic co by mnie zadowoliło (nie licząc ThinkTanka Retrospective) zdecydowałem się na Digital Holstera w rozmiarze 20. Torby tego typu można dostać za połowę tego, co kosztuje ThinkTank, jednak po chyba ponad półgodzinnej prezentacji produktów tejże firmy w sklepie przez bardzo miłego sprzedawcę (pozdrawiam) stwierdziłem, że będzie to właśnie torba amerykańskiego producenta.
    Po tym trochę przydługim wstępie zapraszam do krótkiego opisu i zdjęć

Torba prezentuje się następująco:

Użyte materiały są najwyższej jakości, bez kompromisów. Produkt jest sztywny, ma grube ścianki, wygląda bardzo solidnie. Użyte zamki błyskawiczne są produkcji YKK - jak głosi ulotka załączona do torby: najbardziej trwałe na świecie. Widoczna na zdjęciu przednia ścianka posiada przyszytą kieszeń wykonaną z neoprenu (?). Możemy tam zmieścić filtry, dekielki, bądź inne płaskie rzeczy.

Z tyłu mamy wszywkę z nazwą torby i drugą informującą o patencie.

Po oderwaniu rzepu widzimy wihajster umożliwiający przyłączenie torby do pasa biodrowego z modularnego systemu ThinkTanka.

Górna klapa posiada kieszeń na dokumenty

Natomiast od wewnętrznej strony na kolejne akcesoria

Boczna kieszeń skrywa osłonę przeciwdeszczową

Przyczepiona to jest rzepem, więc zostawiając pokrowiec w domu możemy zwolnić te miejsce na kolejne akcesoria

Szwy są zalaminowane od wewnątrz - woda się nie dostanie

Wygląda to następująco, nie wiem czy dobrze założyłem :P

Do torby dostajemy pasek na ramię

Klamry są porządne, nie ma mowy o przypadkowym odpięciu

Po odchyleniu górnej klapy mamy wkładkę dodatkowo osłaniającą aparat w sytuacji, kiedy spacerujemy z otwartą torbą. Można wyjąć, jest na rzep

W środku kolejna wkładka na rzep. Użyteczna w przypadku kiedy mamy podpięty jakiś krótszy obiektyw

W pełnej okazałości wnętrze prezentuje się całkiem przestronnie

Teraz najistotniejsze, jak to wygląda w połączeniu z aparatem.
    Przyrównując aparat do torby

I już w środku

Miejsca jest nie najwięcej, żeby aparat wyjąć trzeba się trochę nagimnastykować palcami. Nikon D700 z założonym Nikkorem 24-70 wchodzi na równo z krawędziami torby. Co więc z paskiem? Zwłaszcza gdy posiada się coś innego niż standardowy pasek wchodzący w skład zestawu body
    Mój Aircell mieści się. Jest upchany, ale wchodzi

Co jednak, kiedy chcemy mieć większy komfort podczas spacerów i mieć założoną osłonę na obiektyw?

Trochę nie bardzo

Jednak torba posiada jeszcze jeden ficzer, o którym wcześniej nie wspominałem. Na samym dole mamy jeszcze jeden suwak

Odpinając go (jakieś półtora obrotu wokół torby) pojawia się dodatkowy kawałek torby, widoczny wcześniej od środka. Torba wyjeżdża na jakieś 10 centymetrów

Dzięki temu nie powinno już być problemu z włożeniem aparatu z nakręconą na obiektyw osłoną. Dzięki temu, zmieścimy też obiektyw klasy 70-200 z odwrotnie założoną osłoną

Tym razem miejsca jest zdecydowanie więcej. Pasek mieści się bez problemu

Całość, z upakowanym w środku sprzętem wygląda następująco. Warto zwrócić uwagę, że torba spokojnie stoi.

Podsumowując. Torbę kupiłem za 209 zł. Jestem zadowolony, dostałem za to porządny, przemyślany i solidny produkt z, co też istotne, wieczną gwarancją. Zdecydowanie polecam każdemu. Wybór rozmiarów jest duży, jest model mniejszy, większy, i odpowiedniki na aparat z gripem.

Strona producenta: http://www.thinktankphoto.com/produc...ter-20-v2.aspx

Z chęcią odpowiem na pytania :P
    Pozdrawiam

Domyślnie

Olsza,minęło sporo czasu od tej prezentacji.
    Czy mógłbyś napisać,jak torba sprawuje się w praktyce.
    Z góry dziękuję.
    IRKO

Domyślnie

W praktyce to od prawie roku leży nieużywana Po dokupieniu gripa kupiłem inną torbę thinkTANK - Retrospective 30.

Torba spełniała swoje zadanie. Niestety z zestawem D700 i 24-70 z zapiętą osłoną był to spory klocek. Po dłuższych spacerach waga też dawała o sobie znać. Pasek torby mógłby być wygodniejszy, szerszy, bardziej miękki.
    Na plus na pewno wykonanie, w ogóle nie widać zużycia.
    Aparat siedzi w niej w miarę ciasno i czasem były problemy, żeby go sprawnie i szybko wyjąć. Nie było podejścia palcami pod grip. Radziłem sobie wyciągając go trochę za pasek.
    Na spacerach wsadzałem do kieszonek telefon, portfel i klucze, dzięki czemu miałem wolne kieszenie w spodniach - nie lubię mieć wypchanych. W klapie trzymałem ściereczkę z irchy i zapasową kartę.
    Podczas spacerów chodziłem z rozpiętym suwakiem, aparat był tylko przykryty dwoma klapami - było szybciej.
    Osłony przeciwdeszczowej nie miałem okazji użyć.
    Ogólnie jestem zadowolony i przy wyjściach z body bez gripa i jednym obiektywem na pewno będę jej używał

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka
    D700 ¦ MB-D10 ¦ N24-70/2.8 ¦ N50/1.8G ¦ N85/1.8G ¦ YN560-III ¦ thinkTANK photo

Domyślnie

Dzięki.
    Czyli generalnie na plus.
    Zatem kupujemy.
    IRKO

Domyślnie

Idź, przymierz do aparatu. Jak będzie okej to nie widzę przeciw wskazań. Względem innych firm dopłacasz za jakość i wieczystą gwarancję producenta.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka
    D700 ¦ MB-D10 ¦ N24-70/2.8 ¦ N50/1.8G ¦ N85/1.8G ¦ YN560-III ¦ thinkTANK photo

Domyślnie

Mam i używam jej z szelkami na klatkę piersiową bo śmigam z takim zestawem na rowerze. Jakościowo nie ma równych sobie o czym świadczy wieczysta gwarancja. POLECAM

Domyślnie

Faktycznie super futerał. Po Twoim teście nawiasem mówiąc konkretnym i wyczerpującym temat, pojechałem sobie obmacać na żywo i wrażenie bardzo pozytywne. Jednak jak wziąłem do ręki retrospective drugi zresztą raz w tym tygodniu, to już nie mogłem odstawić. Ogólnie produkty tej firmy bardzo przekonująco i funkcjonalnie się prezentują a jak wyjdzie w praniu to się zobaczy.
    NIKON ENTRY LEVEL D 810 + N 24-70 II VR

Domyślnie

jak dla mnei po praru miesiącach używania z d810 i zoomami jest super rozmiar na styk, ale tak jak kolega olsza zrobił, juz sięzastanawiam co będzie jak sie grip dorzuci

Domyślnie

Wieczysta gwarancja daje do myślenia nie? zamiatam z takim po terenie ale na szelkach jest...
    Efekt pracy mojego aparatu znajduje się na Kobieco.pl Piona!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów