Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Domyślnie Rutkowski kontra Policja

Z całym szcunkiem, nie przepadam za Rutkowskim. Ale jakby nie patrzeć przyspieszyl rozwiązanie tej sprawy.Do policji także nie mam nic - nie mi oceniać ich postępowanie. W końcu mają swoje procedury.
    Ale widać dwie rózne postawy:
    - komendy w Sosnowcu
    - komendy wojewódzkiej w Katowicach
    Wydaje mi się, że wiecej taktu ma Sosnowiec - komendant potrafił podziękować Rutkowskiemu.
    Niby policja mowi że jeszcze tydzień to by rozwiązali tą sprawę.
    Dla mnie rachunek jest prosty - czym więcej czasu traci policja to tym więcej kasy idzie podatników. A tu wszędzie o kryzysie mówią a z kasa sie nie liczą
    N i pare gratów

Domyślnie

Niby racja, ale zwroc prosze uwage na to, ze Rutkowski narzucil matce odpowiedz o tym, ze dziecko upadlo, nie widomo co by wyszlo gdyby nie "pomagal", teraz mozemy miec kolejna bajke a pieniadze podatnikow jak szly w bloto tak ida......
    Polska to podobno panstwo prawa, to co robi taki cwaniaczek trzepiacy gruba kase na nieszczesciu innych i to nawet bez pozwolenia na taka dzialalnosc??
    Druga sprawa to nie mozna komentowac postawy policji, bo nie znamy faktow, poza tym Rutkowski to byly policjant ze znajomosciami, odnioslem wrazenie, ze mial spore znajomosci w Sosnowcu, policja dzielila sie wiadomosciami operacyjnymi z czlowiekiem ktory do tego wcale uprawniony nie byl.........
    Nie jest powiedziane, ze pomogl, powiedzial bym, ze mogl zmienic fakty i pewnych spraw nie dowiemy sie nigdy.

Domyślnie

W 100% popieram !
    pozdrawiam
    Marcin
    http://www.tycipienka.pl/

Domyślnie

Masz rację, ale dzieki temu sledztwo przyspieszyło do przodu. A mądra osoba szuka wszelkich rozwiązań by dobrnac do końca. Więc równie dobrze Rutkowski mógł być marionetką w rękach policji, gdzie policja ma związane ręce dzieki prawu tam detektywa pośle
    N i pare gratów

Domyślnie

Mądra osoba działa zgodnie z prawem i procedurami, żeby nie było potem w sądzie umorzenia sprawy ze względu na błędy w postępowaniu.

Wartość nagrania Rutkowskiego dla sądu jest praktycznie zerowa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Dla mnie zwyczajną podłością jest nagranie kogoś z ukrycia, a później upublicznienie mocno intymnego i obciążającego nagrania. Mógł nagranie pokazać po prostu odpowiednim organom, ale lansować się trzeba...
    PS. Nie umniejszam tu działania matki, odnoszę się tylko do pracy "detektywa".
    Ostatnio edytowane przez M_J ; 05-02-2012 o 10:27 Powód: literówka
    N

Domyślnie

Szkoda, ze ten "detektyw" robi medialna wojenke, wysyla material do mediow zamiast do policji, wskazuje miejsce gdzie sa zwloki i podatnicy plyna na kolejne tysiaki.
    Rutkowki to taki Chuck Noris po polsku z ta roznica, ze Chuck umie sie bic, postepuje nieuczciwie, naglasnia tylko udane sprawy i dziala bez pozwolenia.
    Przyspieszyl sprawe, zgadzam sie, przeczucie mialem od pierwszego dnia, ze rodzice maja z tym cos wspolnego....okazalo sie niestety, ze mialem dobre.
    Jednak przyspieszenie sprawy przez Rustkowskiego moze spowodowac tylko spore przedluzenie czynnosci procesowych i sledztwa.....o tym jednak sie jeszcze przekonamy.

Domyślnie

akurat w tym przypadku mozna mowić ze sie udało, jakby ciała nie znaleźli to by nic z tego nie było. Ale mi nie chodzi by te materiały można użyc przed sądem - ale że dzieki temu można zdobyć nowe dowody które będą ważne dla sądu.
    Tu wszyscy mówią co by było gdyby....
    Ale niech mówią o faktach, policja działa zgodnie z prawem i aresztowała matkę - to sa fakty.
    N i pare gratów

Domyślnie

Dla mnie Rutkowski to nie jest dobry czlowiek, zalezy mu tylko na kasie i potepuje tak jak wiekszosc z nas nie moze, bo odpowiadali bysmy za to przed sadem a jemu sie zawsze udaje.....no prawie zawsze.
    Ma wyglad cwaniaka i cwaniakiem jest, taki szolmen na poziomie Koziej Wólki
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-02-2012 o 12:32 Powód: orto. ("Wulki")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ...
    Jednak przyspieszenie sprawy przez Rustkowskiego moze spowodowac tylko spore przedluzenie czynnosci procesowych i sledztwa.....o tym jednak sie jeszcze przekonamy.
    Wydaje mi się że może trochę przyspieszył, ale fakt że troche potrwa zanim się całkiem nie rozwiaże tej sprawy.

Nie oceniajmy ludzi -ceniajmy fakty.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Dla mnie Rutkowski to nie jest dobry czlowiek, zalezy mu tylko na kasie i potepuje tak jak wiekszosc z nas nie moze, bo odpowiadali bysmy za to przed sadem a jemu sie zawsze udaje.....no prawie zawsze.
    Ma wyglad cwaniaka i cwaniakiem jest, taki szolmen na poziomie Koziej Wulki
    pod tym sie podpisuję.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-02-2012 o 12:33 Powód: proszę nie pisać postu pod postem.
    N i pare gratów

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów