Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Pytanie do motocyklistów

Pany, sezon się zbliża...

Pytanie brzmi - jak wozicie sprzęt na moto? Plecak, kufer, tankbag? Mowa oczywiście o lustrze i 2-3 szkłach.

Za fotkę poglądową byłbym wdzięczny
    Ostatnio edytowane przez mishieck ; 04-02-2012 o 20:37

Domyślnie

Tankbag, do niego 3cm szwamka na dno, dodatkowe szwamki pomiędzy klamoty żeby nie obijały się o siebie. Wszystko oddzielnie, szkła odpięte od korpusu. Byle nie do tylnego kufra, czy bocznych, tam wszystko się koszmarnie telepie.
    Jeszcze ewentualnie czasami w plecaku wożę jeśli na miejscu gdzieś ze sprzętem zamierzam chodzić. Tyle że plecak raczej chyba mniej bezpieczny przy wywrotce.
    Teraz upatrzyłem sobie świetne rozwiązanie - Think Tank Shape Shifter, znacznie mniejszy i dopasowujący się do ilości wożonego sprzętu.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Tez rozkminialem ten problem niedawno i doszedlem do wniosku ze najbezpieczniejszy bedzie tankbag. Z tym ze fajny bylby taki, ktorego mozna by bylo go odpiac i zalozyc na plecy. Produkuje ktos cos takiego?
    .

Domyślnie

Na co dzień wożę LX5 w schowku w bocznej owiewce (mieści się na wcisk)
    Jak biorę lustro, to wkładam w mały plecak i na siebie. Boję się drgań...

Pozdrawiam
    Tomek
    DX i m43.

Domyślnie

Ja woze na kanapie z tylu na siedzeniu, w kaburze typu colt. Ciasno przypietej gumowym ekspandorem. Tak ze kabura sie nie telepie. Drgania raczej nie dojda przez kanape. Jak ich du...a nie czuje, to aparat chyba tez.
    Wozilem tak D60 dlugo, woze tak teraz D90 I F801 I na pewno to im nie szkodzi. Poza tym tak sobie wymyslilem, ze kabura typu colt, bo zajmuje malo miejsca I jest tak przypieta ze bez problemu trzyma sie nieruchomo przy wiekszych predkosciach. Poza tym w razie jakiegos malego czy wiekszego szlifu, nie daj Boze. To aparat nie ucierpi.
    Nie chce myslec co by bylo jakbym mial aparat np w bocznej sakwie I polozyl sprzeta na ta strone akurat.
    Plecak, tez nie wydaje mi sie dobrym rozwoazaniem, bo w razie gleby na pewno kierowca pare razy rzuci po asfalcie, min na plecy.
    Takze ja obstaje za przypieciem z tylu na kanapie.

P.s Ej, kolego przeciez jest na forum pokazny watek o motocyklach pt: Motocyklisci ma forum-ujawnij sie I przywitaj.
    Ktory sam zalozylem. Tam bys mial pewnie wiekszy odzew.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 05-02-2012 o 05:31
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Kryhu - ten plecaczek jest naprawdę fajny, ale mimo wszystko obawiałbym się o swoje plecy podczas ewentualnej gleby. Rozejrzę się za jakimś dużym tankbagiem, żeby dało się wyciąć środek i wsadzić tam gąbkę.

Domyślnie

Do tego plecaka wkładasz aluminiową płytę w miejsce laptopa i masz już żółwia ;P
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Ja wyjeżdżam z reguły na długie trasy ( po kilka tys. km ), więc plecaki nie wchodzą w grę. Wożę w prawym kufrze w plecaku foto. Prawy dlatego, że wymyśliłem sobie, że na tę stronę mogę się najwyżej przewrócić, a lewa jeszcze może być narażona na uderzenie przez jadącego z przeciwka ( wiem, że to tak trochę na "chłopski rozum" , ale jakieś założenia trzeba poczynić ). Od kliku lat nie mam problemów z przewożonym sprzętem.

Domyślnie

Ale chyba w sytuacji awaryjnej to motor kladziesz na prawy bok. O ile zdazysz o tym pomyslec.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Szukam jakiegoś wzmocnionego plecaka, który ma szanse ochronić sprzęt przy mocnym oderzeniu o glebę (upadek z motocykla przy sporej prędkości). Plecak którego używam obecnie nie jest przystosowany do wożenia aparatu i wygląda to tak, że wkładam do niego malutką torbę z aparatem i osobno akcesoria, a i o włożeniu większej ilości rzeczy można zapomnieć. Rozwiązanie w ogóle niepraktyczne. Jest to ten Axio i szukam dla niego alternatywy zrobionej typowo pod aparat. Koniecznie musi być nieprzemakalny (nie chodzi o nieprzemakalność przy pełnym zanużeniu, bo nad wodę się z nim nie wybieram, ale kilka odzin w konkretnej ulewie musi wytrzymać (przy jeździe na moto wola wylewająca się spod kół tirów daje podobny efekt jakl wylewanie na siebie wiader pełnych wody).

Nie podaję konkretnych wymagań co do ilości obiektywów itp. które musi pomieścić, bo mam obawy, czy w ogóle coś takiego istnieje. Więc jest coś takiego?
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=109172

Ostatecznie padło na to:
    http://www.motogen.pl/artykuly/gadze...hoto,art4.html

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów