Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Pajero Evolution 3.5 V6

To ja pokażę moje pierwsze podejście do fotografii samochodu.
    niestety nie zrobiłem żadnego zdjęcia w ruchu ale może jeszcze mi się uda takie zrobić bo auto jest kolegi.
    jak Wam się podoba?
    jakieś uwagi przy następnej próbie?

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

Kadrowo podoba mi się najbardziej dwójka. Zmieniłbym WB na nieco cieplejszy, winieta do usunięcia według mnie. Zwróć uwagę, że na 1-3 masz "aureole" wokół auta, niefajne to. Na 4 fajne światło miałeś.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

2 najlepsza, a winieta absolutnie mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie.
    ...

Domyślnie

ogólnie wszystkie mi się podobają szkoda, że nie strzeliłes tez np. 1 z dalszej odległości.
    Winieta ogólnie mi nie przeszkadza, ale mogła by byc bardziej delikatna.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

mi zaś 3 nie bardzo podchodzi.
    jednak gdyby ożywić auto - tzn zrobić to zdjęcie przy poślizgu kół, to by mogło ładnie wyjść.

tak samo sobie wyobrażam (najlepsze z całego setu) zdjęcie nr 2 - ziemia ze śniegiem strzelająca spod ślizgających się kół, zablokowane dyfry, wybijający się samochód lekko w powietrze na tym wale ziemi ...
    ale to takie moje dywagacje.

w takiej formie jakie są zaprezentowane te prace, to poprawne i bardzo ładne zdjęcia do folderu reklamującego ten samochód.
    no oczywiście poza zdjęciem nr 2, które ma fajny klimat - może dlatego, że jak na terenówkę przystało "próbuje się wspinać", nie jest aż tak statyczna jak reszta.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radeko Zobacz posta
    niestety nie zrobiłem żadnego zdjęcia w ruchu
    I właśnie dlatego większości najbardziej podoba się dwójka, bo na dwójce czuć akcję. To zdjęcie ma dynamikę, jest świetne.
    Pozdrawiam,
    Mirek

Domyślnie

Mi także dwójka podoba się najbardziej ale także właśnie na dwójce razi mnie brak śniegu na jednym kole (widać, że "grzebnęło" chwilę wcześniej). Jakoś kilka razy się patrzyłem na to zdjęcie i za każdym razem właśnie to mi przeszkadzało.

Domyślnie

ja bym takie auto widział typowo w akcji błocie lesie bagnie itd. i na koniec całe uwalone na parkingu pod mc'donalds

Domyślnie

Mi się podoba 1 i 2. Pierwsze jednak trochę razi tym ze przed samochodem j.est mniej miejsca niz za. Drugie natomiast bardzo fajne
    . Plus dla Ciebie za czysty samochód. Mi to przypomina klimat arctic trackow, które nigdy nie sa w błocie.
    D70, D7000 +|AF50/1.8|AFS 18-70|AF 70-300 ED|+|helios 77M-4 MC 50/1.8|Jupiter 37a MC 135/3.5| Nissin Di866 MarkII gg:686177

Uprawnienia umieszczania postów