Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pilot JJC RM-E2

Domyślnie Pilot JJC RM-E2

Witam, i z góry przepraszam jeśli nie w tym miejscu albo już było ale nie mogę znaleźć. Mój problem polega na tym, że kupiłem pilot JJC RM-E2 (http://allegro.pl/pilot-do-nikon-d90...078706877.html) i niestety nie odpala aparatu (nikon D-90). Dioda w pilocie świeci, aparat ustawiony jak w instrukcji i nici. Jeśli jest jakiś myk o którym nie wiem to proszę o porady. Wiem że mogłem kupić inny czytaj oryginalny ale tak wyszło. Za konstruktywne podpowiedzi z góry dziękuję.

Domyślnie

Bateria w pilocie sprawna ? Aparat ustawiony na wyzwalanie pilotem ? Spróbuj przyłożyć do podczerwieni w aparacie i odpalać. Kiedyś w D80 też miałem taki problem, że trzeba było "rozgrzać" odpalanie. Kombinuj. Nie ma czego się spodziewać po zamiennikach ale działać powinny.

Domyślnie

Bateria nówka, aparat ustawiony jak w instrukcji i ani z bliska ani z daleka, a nawet z przyłożenia nie odpala.

Domyślnie

Spróbuj wymienić baterię lub pomierz napięcie baterii (jak masz czym). Jeśli wszystko dobrze ustawiłeś to pilot musi być uszkodzony.
    Ostatnio edytowane przez JURAS12 ; 31-01-2012 o 21:05
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Domyślnie

No i tak: po wymianie baterii pilot działa........... jak mu się chce. Wniosek jest jeden: chcesz mięć fajny sprzęt to poczekaj i kup oryginał, a przynajmniej dobrej klasy zamiennik jeśli takowe są.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podbiel Zobacz posta
    przynajmniej dobrej klasy zamiennik jeśli takowe są.
    Są dobre zamienniki np Phottix (używam już dwa lata) http://fotozakupy.pl/pilot-i-wezyk/p...amiennik,9262s
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Uprawnienia umieszczania postów