Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Talking

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Kto zgadnie ile stopni wynosi różnica pomiędzy super-duper-profi smarowidłem, a pastą do zębów?
    2C?

Dobra sprawa zaczyna sie rozjasniac, znajomy ktory kupil takie same pamiatki ma ten sam problem na podobnym zestawie, pamieci jutro ida do reklamacji. Memtest sie na nich wiesza juz na poczatku, jutro bede mial 8GB sprawdzonych pamieci, co ciekawe, takich samych, ale starszy model i roznia sie odrobine budowa. Poprostu te pamieci sie dobrze sprzedawaly i chyba za mocno je "obcieli"

Domyślnie

W stresie, na 4.0Ghz napiecie powyzej 1.3 z tego co pamietam. 60 stopni to przyzwoity wynik bez podkrecania, przy parenastu minutach pracy.
    Jakosc pasty ma znaczenie, szczegolnie przy najlepszyhch coolerach, majacych mozliwosc odprowadzenia wiekszych ilosci ciepla. Nawet jezeli roznice (srednie) beda ok 2-5 stopni, to jest to wazne. Innym faktem jest to ze bardziej liczy sie dobre nalozenie pasty, bo nawet swietna pasta ktorej nalozymy za malo/zle rozprowadzimu bedzie dawac mierne rezultaty.

Testowales pamieci na jakich predkosciach z jakimi napieciami?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Testowalem na ustawieniach auto na 1333MHz i na 1,64V 1600MHz tak jak powinno byc, do momentu gdy zadzwonil znajomy myslalem, ze to moja wina, ale jak u niego jest dokladnie tak samo to cos z nimi nie tak, poza tym juz ich nie ma w sprzedazy, musieli miec sporo zwrotow

Domyślnie

No i mam nowy RAM, teoretycznie ten sam, ale rozni sie malym napisem, mialem trefny Ver.12 a teraz mam Ver.11..........rewelka, smiga na 1600MHz jak tzreba bez zajakniecia

Domyślnie

Wadliwe RAMy to dość nieprzyjemna sprawa... Grunt, że już wymienione

Pozdrawiam!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów