Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Wzdłuż żółtego szlaku.

Jakby ktoś pytał to na Śnieżkę.
    Pozdrawiam!
    1.
    Pozdrawiam, Michał!
    BLOG

Domyślnie

Trzy kroki do przodu i zamiast zrytego butami śniegu pokazałbyś jego fakturę na pierwszym planie. No i trochę ponuro tu chociaż widzimy słoneczko w kadrze...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

No faktycznie, jakoś nie pomyślałem, żeby przejsć te trzy kroki, teraz załuję. Jak kompozycyjnie?
    Pozdrawiam, Michał!
    BLOG

Domyślnie

Kompozycyjnie dla mnie daje radę, ale z racji miejsca zamieszkania jakimś specjalistą od gór to nie jestem.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Dzięki wielkie!
    Ktoś jeszcze oceni?
    Pozdrawiam, Michał!
    BLOG

Domyślnie

Generalnie Andrzej napisał o co biega, generalnie kadrowanie jest bardzo istotne.
    Ślady po lewej, cięcie drzew po prawej, słońce niby zagląda do kadru a mało go zwłaszcza po ciemnej lewej ...
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    [...] słońce niby zagląda do kadru a mało go zwłaszcza po ciemnej lewej ...
    Otóż to, mogłeś tu trochę więcej uzyskać, pomijając fakt sporego przepału na niebie i totalnej ciemnicy w drzewach.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Faktycznie lepiej, mogłem od razu na to wpaść. Przepału niestety nie zlikwiduję ani technicznie ani graficznie, użyłem szarej połówki Hi-Tech 0,9 ale jak widać i tak co do słońca nie dało to wiele. Niebo tylko trochę ciemniejsze
    Pozdrawiam, Michał!
    BLOG

Domyślnie

W takim układzie niebo - drzewa lepiej byłoby zrobić kilka zdjęć naświetlając różne obszary kadru i poskładać to wszystko do kupy w programie graficznym. Bo to właśnie połówka narobiła bigosu w koronach drzew zaciemniając je na amen. Zakładając, że na RAW-ie są tam jakieś szczegóły walka z tym efektem poprowadzi jedynie do znacznej utraty jakości.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Trochę bojowałem w RAW-ie, nie wiem czy efekt moze być zadowalajacy?
    Pozdrawiam, Michał!
    BLOG

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów