Szukaj
no niestety nie podoba m się.
na 1 suknia w pstrokate wzory ( czy też inne kwiaty) + sceneria do około wprowadza chaos i nie pozwala się skupić. W PG te krzaki jeszcze bardziej odwracają wzrok i burza jakąś tam harmonie miejsca.
2 trochę ciemna z reszta tak jak 1. choć samo zdjęcie w sobie lepsze niz 1.
Światełko na obu zdjęciach żadne.
Oczywiście bez urazy i wcale nie musisz się ze mną zgadzać, tez jestem amatorem![]()
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
ojoj... i kadrowo i kolorystycznie to wszystko niestety leży...![]()
Ja bym dal te ujecia w pionie .... Zwlaszcza 1, ktore bym tez przekadrowal.
__________________________________________________ _________________
D4s ¦ D800 ¦ N50/1.8 ¦ N105/2.8 ¦ N14-24/2.8 ¦ N24-70/2.8 ¦ N70-200/2.8 ¦ SB900
akbiphotos.pl
jak dla mnie, to pani jest "za bardzo" naubierana... na obydwu nie podoba mi się kolor skóry, a co do kadrów, to wyglądają na "nieco" przypadkowe...o świetle też już ktoś wspomniał...
p.s. krajobrazy robisz o niebo lepsze...
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
ja pozwolę sobie na nieco inne zdanie:
1/ sceneria 1-ki jest bardzo fajna i jak najbardziej nadaje się na portretowe tło.
2/ również nie czepiałbym się ubioru - jest stylistycznie i kolorystycznie spójny.
3/ Największym mankamentem jedynki są zaburzone proporcje pomiędzy sylwetka a resztą zdjęcia - ja w tym portrecie nie widzę twarzy, a w koncu to ona jest najważniejsza - poeksperymentowałbym z crop-em.
4/ zdjęcie ma magentowy zafarb. O ile na zieleni to jeszcze ujdzie, o tyle faktycznie niekorzystnie wygląda na twarzy.
5/ Zwęziłbym kadr (patrz p.3) i wyeliminował nieostre brzegi zdjecia. Zauważ, ze większość podobnych portretów (obrazów) tworzonych jest raczej z dużą głębia ostrości.
6/ Ponieważ faktycznie światło słabe, starałbym się wybrać (uzupełnić) tło, tak, aby nie widac było nijakiego nieba
I'm not always right, but I'm never wrong...
Zgadzam sie co do koloru skóry, powiem wiecej - musialem sciagac czerwonego z twarzy, ale czyja to wina ? Zdjecia robione analogiem na filmie Kodak Ektar 100 - o ile w krajobraze sprawdza sie swietnie, tak w portrecie nie bardzo. W kazdym razie dzieki za za krytyke.
Skontaktuj się z nami