Ewentualnie odkręć go i bez wyjmowania spróbuj delikatnie nim poruszać na boki ( nie za mocno ). Dokręć z czuciem i sprawdź. Ja miałem podobną sytuację z Meike w Sonym. Po takim zabiegu działał baaardzo długo bez problemu![]()
Szukaj
Ewentualnie odkręć go i bez wyjmowania spróbuj delikatnie nim poruszać na boki ( nie za mocno ). Dokręć z czuciem i sprawdź. Ja miałem podobną sytuację z Meike w Sonym. Po takim zabiegu działał baaardzo długo bez problemu![]()
A więc...styki wyczyszczone spirytusem- baterie, grip i w body.....Wszystko działa jak należy![]()
I było pyszczyć na zmienniki![]()
Też się cieszyłem gdy mój zamiennik MB-D10 Meike wbrew opiniom okazał się dobra sztuką...
Po prawie roku lustro zawisło i dziękuję. Jest jeszcze na gwarancji więc zobaczymy co dalej...
Witam
mam mały problem
mam NIKON D90 dodałem do niego grip MEIKE.. w tej chwili dokupiłem drugi akumulator.. pierwszy miałem oczywiscie w zestawie .. oba akumulatory Nikon EN EL3e oryginalne..
problem polega na tym iż jak sa w gripie dwa akumul. to sprzet chodzi tylko na tym nowym (tym co dokupiłem niedawno) .. widzi obydwa ale działa tylko na nowym .. jesli wyjme ten nowy z gripa to dziłała na starym bez problemu ..
nie ma możliwości przełączenia na drugi akumulator..
sprawa jest jeszcze taka iż w tej chwili nowy ma 30% mocy a stary 60%
jak to rozumować ??
pomóżcie.. prosze..
Nie rozumiem pytania. Grip powinien najpierw działać na jednym a potem sam się przełączyć na drugi. Gdzie kupiłeś nowy aku - jest to oryginał z pewnego źródła?
Ja mam taki zestaw jak Ty ale jeden aku oryginalny a drugi Phottix. Jak najpierw włożę Phottix a potem oryginał i Phottix się rozładuje to samo się nie chce przerzucić na drugi aku. Grip jednak działa poprawnie jak najpierw włożę oryginalny a Potem Phottix - jak pierwszy się rozładuje to automatem przełącza na drugi. Ten temat był już wałkowany na forum więc wystarczy poszukać.
obydwa aku sa oryginalne (EN EL3e) kupione w sklepie oficjalnym Nikona we wrocławiu
sprawa jest taka .. czy moge przełączać w menu aparatu z którego akumulatora chce korzystac??
bo jak w gripie sa oba włożone to zawsze chce używać tego nowego ...
być moze jak sie rozładuje ten nowy to sie przełączy na stary tego jeszcze nie przerabiałem .. ale pytanie czy ja moge recznie przełączać sam z którego aku chce korzystac ??
Nie da się wybrać z którego jedzie, czy to w zamienniku czy oryginale. U mnie który pierwszy włożysz to od tego zaczyna, a potem sam przełącza się na drugi.
no własnie i tez jest pies pogrzebany
nie wazne którą baterie pierwsza włoże ... czy stara czy nowa.. czy zmienie porty .. poprzemieniam je w portach...
zawsze zawsze zawsze ciagnie z tej nowej![]()
nie jest to dziwne ???
W przypadku mojego zestawu MeiKe zawsze rozpoczyna współpracę z aku od gniazda L a następnie przełącza się na P.Posiadam dwa oryginalne akumulatory 3e.
Moim zdaniem jest coś nie tak z jednym z Twoich akumulatorów- nawet gdy jeden z akumulatorów jest rozładowany w 95% ale jest zamontowany w slocie z lewej strony (a w prawym slocie jest aku naładowany w 100%) to właśnie z niego body/grip jest zasilany aż do wyczerpania tego aku.
D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .
Skontaktuj się z nami