Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Kopa Magury zimą ...

Jako że nie lubię B&W na złość sobie, przedstawiam zdjęcie popełnione 4 dni temu. Zdjęcie typowo turystycznie "z buta", nie miejscówka...

Nikon i podróże ...

Domyślnie

Ładnie prawisz koledze o kontraście i krzywych, ale tu tego w ogole nie użyłeś.
    Konwersja słaba, nawet bardziej niż słaba - szaro i tyle.
    Kadr to zwykły pstryk.
    O świetle nie wspomnę.

Domyślnie

Fakt, napisałem z buta turystycznie.
    Jak sam prawisz, zrób poprawne foto pod ostre kontrastowe światło, gdzie masz odbicia na śniegu, potem obrób i pokaż. Nie jest to takie proste...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Fakt, napisałem z buta turystycznie.
    Jak sam prawisz, zrób poprawne foto pod ostre kontrastowe światło, gdzie masz odbicia na śniegu, potem obrób i pokaż. Nie jest to takie proste...
    Nie interesuje mnie jak powstało te zdjęcie, a efekt koncowy.
    Bo zawsze można winić - a to ostre swiatlo, a to brak, itp itd.

Domyślnie

Różnice w łatwości obróbki wynikają tylko i wyłącznie od zastanych warunków, łatwiej zrobić zdjęcie ze światłem a dużo trudniej pod ostre kontrujące. Tylko tyle mam do powiedzenia.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Różnice w łatwości obróbki wynikają tylko i wyłącznie od zastanych warunków, łatwiej zrobić zdjęcie ze światłem a dużo trudniej pod ostre kontrujące. Tylko tyle mam do powiedzenia.
    Ale to Ty miałeś aparat w ręku i zrobiłeś to zdjęcie - więc uważałeś, że to dobry moment.
    Niepotrzebnie tłumaczysz jak powstało te zdjęcie.
    Jest zle i tyle - ja tylko oceniam zdjęcie.

Domyślnie

Mich77, szczerze też nie jestem zadowolony z efektu, warunki jakie były sam widzisz. Zamiast pisać że źle, napisz jak to zdjęcie zmienić. Jak słusznie zauważysz, ja takie rady daję, Ty wprost przeciwnie...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Choćby dodać światła, czerni i odjąć kontrast tu i tam. Nie za wiele da się zrobić z marnego JPG, ale to moja podopowiedz. Jak Ci nie pasuje, daj znać, a usunę te zdjęcie.

Domyślnie

Mich jest trochę lepiej, ale przepały powstały. Mam co prawda RAW'a, ale na nim na niebie również jest jak jest. Chyba połówka w takich warunkach by się przydała....
    Nikon i podróże ...

Uprawnienia umieszczania postów