Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mi1980 Zobacz posta
    A czytaliście, co kilka dni temu mówił na ten temat znany jasnowidz Krzysztof Jackowski? Akurat czytałem ten wywiad i od razu przypomniałem sobie jego słowa:

Krzysztof Jackowski pytany o swoje pierwsze odczucia po zaginięciu Magdy, mówi: - Mam swoje zdanie, ale nie chciałbym spekulować, bo niewykluczone, że mogłem się zasugerować publikacjami prasowymi. Szum medialny bardzo utrudnia rozwikłanie tej zagadki. Pytany o to, czy dziecko mogło zostać wywiezione do innego kraju, twierdzi, że nie. - Według mnie jest ono w kraju, w Sosnowcu. Czuję, że wyjaśnienie tej sprawy bardzo zaskoczy opinię publiczną, jestem pewien, że policjanci ją wyjaśnią, bo są na dobrym tropie. Zbyt wiele błędów popełniły osoby, które stoją za zniknięciem dziecka - podkreśla.
    Pan Jackowski to bardzo sprytny i inteligentny naciągacz który dobrze kojarzy fakty. Miałem styczność z tym człowiekiem. Nie polecam.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titus1 Zobacz posta
    Nie mogę tego ogarnąć, dlaczego dzieją się takie rzeczy...
    Ja bym nie chciał dzisiaj obwiniać kobiety. Tu mógł się pojawić czynnik depresyjny (np. poporodowy, który może być do roku), młoda kobieta pozostawiona sama sobie (ile ona miała lat?), bez wsparcia rodziny... Może był to nieszczęśliwy wypadek
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    Pan Jackowski to bardzo sprytny i inteligentny naciągacz który dobrze kojarzy fakty. Miałem styczność z tym człowiekiem. Nie polecam.
    Faktycznie z cytowanej wypowiedzi nie wynika nic, jest tak ogledna, że każde rozwiązanie by pasowało. Śmieszą mnie tacy jasnowidzowie. A dziecka szkoda. Wątek matki był niestety od początku bardzo tajemniczy.

Domyślnie

Depresja poporodowa na 6 miesięcy po porodzie to chyba trochę naciągane wytłumaczenie.

Wg mnie zachowała(łali??) się jak dzieciaki, "schować - może nikt się nie dowie", jeśli większość naszej 'młodzieży' tak dojrzale podchodzi do życia (a wygląda na to, że może nie aż tak drastycznie, ale tak właśnie jest) to pozostaje nam tylko pogratulować sobie jeśli uda nam się dociągnąć do emerytury w jednym kawałku...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Depresja poporodowa na 6 miesięcy po porodzie to chyba trochę naciągane wytłumaczenie.
    http://www.depresja-poporodowa.pl/babyblues.php
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Depresja_poporodowa
    http://www.depresja-poporodowa.pl/fakty-i-mity.php
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 03-02-2012 o 02:41
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mi1980 Zobacz posta
    A czytaliście, co kilka dni temu mówił na ten temat znany jasnowidz Krzysztof Jackowski? Akurat czytałem ten wywiad i od razu przypomniałem sobie jego słowa:

Krzysztof Jackowski pytany o swoje pierwsze odczucia po zaginięciu Magdy, mówi: - Mam swoje zdanie, ale nie chciałbym spekulować, bo niewykluczone, że mogłem się zasugerować publikacjami prasowymi. Szum medialny bardzo utrudnia rozwikłanie tej zagadki. Pytany o to, czy dziecko mogło zostać wywiezione do innego kraju, twierdzi, że nie. - Według mnie jest ono w kraju, w Sosnowcu. Czuję, że wyjaśnienie tej sprawy bardzo zaskoczy opinię publiczną, jestem pewien, że policjanci ją wyjaśnią, bo są na dobrym tropie. Zbyt wiele błędów popełniły osoby, które stoją za zniknięciem dziecka - podkreśla.
    Typowa gadka jasnowidza lub wróżki.
    Wg statystyk w 99% przypadków dzieci są krzywdzone lub mordowane przez własnych rodziców, więc nie trzeba być jasnowidzem, żeby przypuszczać, że za całą sprawą stoi któreś z rodziców.
    Zresztą, gdy tylko pierwszy raz w TV usłyszałem o "porwaniu" dziecka i wersji wydarzeń wg matki, to do żony powiedziałem do małżonki, że na bank matka coś zrobiła Magdzie.

Domyślnie

Depresja poporodowa – zaburzenie nastroju, charakteryzujące się występowaniem objawów epizodu depresyjnego w ciągu trzech miesięcy po porodzie, trwające od dwóch do sześciu miesięcy.

Racja.
    No ale jest szansa, że w trzecim ją dopadła i do 6 nikt się nie zorientował.

Pewnie nawet tak będzie ją adwokat wybronić próbował, ale moim zdaniem jest to mocno naciągana teoria...

Domyślnie

No ale jest szansa, że w trzecim ją dopadła i do 6 nikt się nie zorientował.
    I żebyś wiedział, że to wielce prawdopodobne jest
    A może bardziej to, że nikt jej nie pomógł. Ale to już napisałem wcześniej...

Pewnie nawet tak będzie ją adwokat wybronić próbował, ale moim zdaniem jest to mocno naciągana teoria...
    Bo zapewne jesteś jasnowidzem jak Jackowski i wiesz dobrze w jakiej sytuacji i jak czuła się ta matka... w jakim była stanie... jaka była rodzina względem niej, jakie otrzymała wsparcie...

Domyślnie

Bardzo przykry finał sprawy. Nie chcę spekulować o przyczynach tej tragedii, ale zważcie jej możliwe następstwa w szerszym kontekście. W tym przypadku dało się zauważyć naprawdę spore zaangażowanie społeczeństwa w akcję poszukiwania śp. Madzi. Wszędzie było widać plakaty i ulotki. Teraz ci ludzie dobrej woli mogą się czuć oszukani i wykorzystani. Pomyślcie co będzie przy kolejnym przypadku zniknięcia dziecka. Czy się powtórnie zaangażują? Śmiem przypuszczać, że część z nich niekoniecznie. Tak właśnie rodzi się znieczulica społeczna.

Domyślnie

Rozumiem, że posiadasz doktorat z psychologii klinicznej oraz masz dostęp do pogłębionych statystyk i solidne podstawy do przypuszczeń na którym centylu znajdowała się matka? Weeeeeź...

Wg mnie zachowała(łali??) się jak dzieciaki, "schować - może nikt się nie dowie", jeśli większość naszej 'młodzieży' tak dojrzale podchodzi do życia (a wygląda na to, że może nie aż tak drastycznie, ale tak właśnie jest) to pozostaje nam tylko pogratulować sobie jeśli uda nam się dociągnąć do emerytury w jednym kawałku...
    Ty to lubisz tak se pouogólniać, co? Przekładać jeden, drastyczny i dramatyczny przypadek na całość populacji – ja jednak się powstrzymam od uogólnień jakie cisną mi się pod palce, gdy czytam takie bzdety.

Wyciąganie jakichkolwiek daleko idących osądów na tym etapie sprawy naprawdę nie świadczy zbyt dobrze o osobach je wygłaszających (chwilę temu aż musiałem wyłączyć telewizor, gdy posłuchałem czysto spekulacyjnego przybredzania jakiejś pani biegłęj psycholog) – zdarzyła się tragedia, dociera do nas (postronnych odbiorców) cała masa szumu medialnego, wzmocnionego przez lanserskie zabiegi pewnego sławnego detektywa, ignorancję lub chęć błyśnięcia coponiektórych dziennikarzy, zwyczajową niechęć policji do dzielenia się kulisami sprawy oraz oczywisty interes rodziny do ochrony prywatności na tym etapie. Spokojnie, za jakiś czas część kwestii się wyjaśni, pełnej prawdy być może nie poznamy nigdy.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów