Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Londyn w 3 dni

Domyślnie

Moze lepiej sprawdz tu www.tfl.gov.uk na dole strony przelacz na Polski, a o Oyster'ze nie zapominaj.
    Strus czy po twojej trasie to jeszcze ludzie sie ruszaja nastepnego dnia??
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

To sie tylko wydaje ze to taka masakra... Nie jest wcale źle. Ostatnio taka trase walnalem w pazdzierniku i zajelo to okolo 5 godzin bez St Pauls. Jak sie chce duzo zobaczyc to trzeba dymac skoro tylko 3 dni...

A co do Oystera to chyba ze cos pozmieniali. Nie sprawdzam na biezaco. Ale na swoim mam kase takze dokladnie wiem ile zabiera za jedno przejscie przez bramki

Domyślnie

Liczylem w maju i przy 5 dniowym pobycie i czestych zmianach srodkow komunikacji (bus+tuba) Travelcard bardziej sie kalkulowal.
    Gdybym mial dodac cos do listy zwiedzania - The Temple i jej okolice, ew. Tower. Jesli poswiecisz dzien na Greenwich to ewentualnie doplac do wycieczki do tamy.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Strus: Nie obraz sie ale widac nie wiesz jak dziala Oyser. Oyster sam pilnuje abys nie wydal wiecej w ciagu jednego dnia niz kosztuje bilet dzienny w strefach po ktorych sie poruszasz. Za pierwsza strefe uzywajac Oystera plasisz (jeden przejazd metrem) 2.00 za kazdy przejazd i ani pensa wiecej. Bilet dzienny na strefe 1-2 kosztuje 8.40 z godzinami szczytu (od poniedzialku do piatku do 9.30 rano) i 7.00 poza szczytem. Dla porownania bilet jednorazowy na metro na strefy 1-3 to koszt 4.30.

Korzystajac tylko z autobusow w zakresie calego miasta nie wydasz wiecej niz 4.20 korzystajac z Oystera. Nie majac Oystera jeden przejazd autobusem bedzie kosztowac Cie 2.35

http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx

Domyślnie

Klaudiusz, prosta sprawa - z 3ciej strefu jade do pierwszej i kasujme mnie 3.10. Wracam do 3ciek i też kasuje mnie 3.10. Dodaj do tego jeden przejazd w miedzy czasie i juz masz koszt calodzienne travelki. Chcesz mi powiedziec ze jak tych przejazdow bede mial wiecej to beda gratis bo Oyster nie zabierze wiecej niż koszt owej travelki ?

Domyślnie

Nie zabierze, to sie nazywa "price cap"

Domyślnie

Tak, owszem tylze sa 2 - off peak i Peak. Takze calodzienny koszt maksymalny bedzie suma obydwu i moze być o 7 funtow wyzszy niż koszt dziennej travelki

Domyślnie

Nie bedzie!!!! Jak zaczniesz podroz metrem przed 9.30 bedziesz mial "peak price cap" na caly dzien (dokladnie do 4.30 rano dnia nastepnego). Jak zaczniesz po 9.30 w dni robocze lub w weekendy to bedziesz mial "off-peak price cap" 7.00. Prosze, czytaj ze zrozumieniem co pisze TfL.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjstudio Zobacz posta
    Przyda Ci się pewnie jakiś gaz pieprzowy albo nóż w razie problemu
    pod warunkiem ze chcesz spedzic noc w celi

z mniej znanych miejsc to moge polecic okolice Battersea Power Station, w centrum to gdziekolwiek bys nie poszedl to znajdziesz cos ciekawego, niektore muzea sa za friko (a moze nawet wiekszosc?), podobnie jak ta galeria z obrazkami (nie pamietam nazwy) kolo Trafalgar Sq, Soho troche przereklamowane chyba jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Nie bedzie!!!! Jak zaczniesz podroz metrem przed 9.30 bedziesz mial "peak price cap" na caly dzien (dokladnie do 4.30 rano dnia nastepnego). Jak zaczniesz po 9.30 w dni robocze lub w weekendy to bedziesz mial "off-peak price cap" 7.00. Prosze, czytaj ze zrozumieniem co pisze TfL.
    Ok, teraz jasne. Ja po prostu place tylko za dojazd do pracy i powrot. Wiecej nie jezdze z gotowka na Oysterze. Od tego sa tygodniowki i miesieczne. Kazdemu wedle potrzeb

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów