No dobra. 7 lat sie mieszka to wypada sie odezwac. Ja mam trase standard dla wszelkich odwiedzajacych znajomych. I tak zaczynamy od Oxford Street i idziemy Regent Street w dol w strone Piccadyli Circus. Stamtad przez chinatown i obowiazkowo sklep M&M'sow idziemy na Trafalgar Square i potem przez Downing Street do Westminster. Smigamy przez most i spacerek wzdluz Tamizy do Tower. Z Tower mozna pojsc do city. Kolo ogorka, Lloyds'a i mojej pracy (Heron Tower) do St. Pauls. Trasa dluga ale da sie w jeden dzien bez problemu. 2gi dzien to Greenwich i Canary Wharf. 3ci to juz dowolnosc.
Udanego zwiedzania zycze.
Acha, co do podrozowania po miescie- jesli bedziesz na 3 dni to raczej zapomnij o Oysterze. Nie kalkuluje sie. Jesli wrzucisz gotowke to zjada obecnie 3.10 za wejscie/wyjscie z metra w pierwszej strefie. Takze ponad 6 funtow skasuje za to ze dojedziesz do centrum i ze z niego wrocisz. Jakikolwiek srodek transportu w miedzy czasie to dodatkowa kasa znikajaca z Oystera. Tygodniowka kosztuje okolo 32 chyba funtow. Nie wiem czy sa jeszcze dzienne bilety. W pazdzierniku jeszcze byly. 7.20 za dzien i smigasz wszystkim czym chcesz bez limitu.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami