Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Londyn w 3 dni

wojteh
    Gość

Domyślnie Londyn w 3 dni

ja jestem burak ze wsi, a Wy światowi i bywacie w różnych miejscach ciągle - ale i ja postanowiłem polecieć na kilka dni do Londynu porobić zdjęcia co powinienem zobaczyć ?? .. wiem jest tysiąc przewodników ... mam nawet.... ale i tak największe smaki mogą podać ludzie którzy tam byli - mam pełne 3 dni na zwiedzanie

Domyślnie

Nie, no. Polecam Pascala.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

wojteh
    Gość

Domyślnie

ok czyli standard wycieczkowy ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    ok czyli standard wycieczkowy ?
    Masz dużo i jest z czego wybrać, wraz z dodatkowymi inf. (dojazdy, bilety, obiady) - bez upodobań.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starogard Gd

Domyślnie

wojteh: jakie zdjęcia chcesz robić? Jeżeli street`a to zajrzyj tutaj: http://www.visitlondon.com/events/ zobacz gdzie co się dzieje. Może akurat będzie jakiś festiwal albo inna impreza.. Jeżeli nie będzie nic ciekawego to udaj się do Soho. Tam zawsze coś się dzieje (ze wskazaniem na wieczór/noc). Przyda Ci się pewnie jakiś gaz pieprzowy albo nóż w razie problemu ale foty powinny Ci wynagrodzić ew. ryzyko Chińska dzielnica też jest kusząca..
    Z drugiej strony zawsze możesz się udać na oklepany Piccadily Circus czy London`s Eye..
    Zresztą gdzie nie pojedziesz tam i tak będzie maaaasa atrakcji.
    Powodzenia! I koniecznie pochwal się fotami jak wrócisz

Domyślnie

Tutaj wątek z tą samą problematyką:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=145468
    Tu i tu kilka fotek z Londynu. Turystycznie, bo zdjęć Ci się w środku nie uda zrobić - Westmister - świetny gadany przewodnik po polsku (słuchawka) i niezwykle ciekawe miejsce zarówni historycznie jak i estetycznie. Oklepane ale fajne miejsce na Londyn są z London Eye. Polecam również Katedre St.Paul - z góry zatykające dech w piersiach widoki. Polecam dzielnice Bank w łikend - pusto bez ludzi i samochodów ( w tej dzielnicy zdaje się że jest ten mały gotycki kościółek z którejś z książek Dana Browna. Nie polecam Park Hyde. Jest taki przewodnik z Nationala 24 wycieczek. Inspirujące, da się łączyć kilka w jeden dzień, daje możliwości robienia zdjęć i zobaczenia Londynu. Polecam również muzea, w zasadzie Muzea bo takich w Polsce nie zobaczysz, w szczególności historii naturalnej. Dodatkowo muzea są bezpłatne. Najdroższa atrakcja to Westmister, LondonEye i panorama z Katedry St.Paul.

wojteh
    Gość

Domyślnie

właśnie .... dziękuję ..

widziałem ten przewodnik .... jutro go kupię ....

Domyślnie

Nie wiem czy dobrzę zrozumiałem pytanie. Ale co do miejsc to architektura zdecydowanie na Kings Cross oraz Canary Wharf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borysek01 Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrzę zrozumiałem pytanie. Ale co do miejsc to architektura zdecydowanie na Kings Cross oraz Canary Wharf.
    King's Cross????? Przeciez obecnie jest w przebudowie. Moze chodzilo o St Pancras International (bo to przez ulice).

Canary Wharf - niezle, taki kawalek hameryki w Londku

Zdecydownie City, wraz z Gherkinem, budynkiem Lloydsa, St Paul Catherdral i Paternoster Sq., pozniej przejsc po Millenium Bridge pod Tate Modern i nad Tamiza w strone budynkow Enrst & Young oraz ratusza miejskiego przy Tower Bridge i wycieczke zakonczyc w doku Sw. Katarzyny.

Aha, warto zajrzec do National Portrait Gallery (z tylu National Gallery), obecnie do 12 lutego jest ciekawa wystawa fotograficzna pokonkursowa.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 28-01-2012 o 23:42

Domyślnie

To co gALL wymienił, ja również polecam.
    City i Canary Wharf tylko w weekend. Te puste ulice, bez samochodów i ludzi - niesamowite wrażenie.
    Dodam jeszcze, że warto wysiąść na stacji Camden Town i przejść się ulicą w stronę targowiska - trochę ciuchów (taka cepelia) ale mają świetne jedzenie z rożnych stron świata i całkiem tanio (3-4 funty za miskę - można się najeść). Po drodze mnóstwo ciekawych sklepów dla "dziwaków" no i sami przechodnie wyglądają calkiem nieźle.
    Lubię też, przejść się Portobello Road na Notting Hill. Co prawda straszny śmietnik na ulicy- jak jest rynek, ale ulica poniekąd słynna. No i w bogatej części Notting Hill czy też Chelsea można popatrzeć na takie cacka jak Aston Martin czy Lamborghini, a nawet posłuchać jak odjeżdża ze skrzyżowania (bezcenne!) To coś to tam codzienność
    Najlepiej wykup sobie travel card na metro i autobus i śmigaj gdzie cię oczy poniosą. Komunikacja jest rewelacyjna. Nie pamiętam ile to kosztuje. 26 funtów za 7 dni? czy jakoś tak. Może ktoś mnie poprawi. Nie wiem jak jest w przypadku 3 dni - chyba tylko jednodniowe są.
    A przewodnik, to jak byłem pierwszy raz, zostawiłem na ławce, bo taki był przydatny
    Ostatnio edytowane przez Morświnek ; 03-02-2012 o 02:10
    D700 D80 24-70f/2,8 18-70f/3,5-4,5 105f/2,8 VR 85f/1,4 50f/1,8 Sigma 12-24f/4,5-5,6 SB800 SB900 Manfrotto 190XPROB+804RC2 MB-D10

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów