Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Domyślnie

Ja pamiętam, jak ze dwa lata temu, koledzy Pentaksiarze naopowiadali mi jaki to cudowny korpus LX wyprodukował Pentax swego czasu. Jak to lata świetlne wyprzedzał rozwiązania Nikona i Canona. Po sprawdzeniu okazało się, że oprócz ciekawie rozwiązanego pomiaru światła, to reszta jak w F3.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ja pamiętam, jak ze dwa lata temu, koledzy Pentaksiarze naopowiadali mi jaki to cudowny korpus LX wyprodukował Pentax swego czasu. Jak to lata świetlne wyprzedzał rozwiązania Nikona i Canona. Po sprawdzeniu okazało się, że oprócz ciekawie rozwiązanego pomiaru światła, to reszta jak w F3.
    Bo Pentax to nie tylko aparat, to styl życia
    A Nikon to taka Toyota fotografii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    nie znam się na autach (emocjonalnie), to znacz że co?
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

to znaczy ze nikon w oczach uzytkowników pentaxa ssie
    Völkchlor

Domyślnie

ale że co że "la.kę" mu robi czy o co chodzi ?

Domyślnie

Rzuc tym od pentakow Nikona FA na pozarcie Z pomiarem swiatla, ktory w sumie przetrwal az do czasow F100. Uhm ... w zamysle FA mialo miec 25 polowa matryce pomiarowa ALE po przeanalizowaniu ilus tam setek zdjec, N doszedl do wniosku, ze 5 pol na matrycy pomiarowej dziala tak samo dobrze.

Hmm pomiar swiatla w LX nie jest niczym nadzwyczajnym, co prawda jak na swoje czasy byl nowoczesny ALE tez nie tak zaawansowany jak w Canonie F-1. Nikonowski pomiar CW z F3 z wagami 80/20 ma blizej do spot'a nic to co ma LX.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 07-02-2012 o 13:51

Domyślnie

Co kto lubi. Nowy, bezlusterkowy Pentax jest tego przykładem. Zarówno Toyoty jak i Pentaxy w obecnej erze są tak samo brzydkie przez swoją nijakość. Miejmy nadzieję, że choć księgowi pochylili się nad tymi wytworami. Bo projektanci to raczej nie.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Co kto lubi. Nowy, bezlusterkowy Pentax jest tego przykładem. Zarówno Toyoty jak i Pentaxy w obecnej erze są tak samo brzydkie przez swoją nijakość. Miejmy nadzieję, że choć księgowi pochylili się nad tymi wytworami. Bo projektanci to raczej nie.
    Dlatego ja kupuję Ricoha który trzyma się sprawdzonych rozwiązań
    Völkchlor

GL
    Gość

Domyślnie

Uderz w stół a nożyce się odezwą.
    Jaja sobie trochę robiłem z tym stylem życia, ale fakt faktem że mam już lekki przesyt N i C.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów