Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Zainteresowała mnie wspomniana Aria, ale muszę obczaić ile to waży i czy jest jakiś obiektyw, który by mnie zadowolił.
    Body waży 460g - http://www.contaxcameras.co.uk/slr/a...ification.html - na tej stronie masz też szkła Zeisa do Contaxa.

Do tego jak pisalem szkła Yashiki + innych firma na bagnet C/Y (Sigma, Tokina.. i inne) + M42
    Völkchlor

Domyślnie

Pomiar jest całkiem niezły - robiłem slajdy 0 problemów
    Ale nalezy pamietać że ma naprawdę mocno uwypuklony środek kadru przy pomiarze.
    Zestaw ME super z 40mm 2.8 - CUUUUUDO

Zestawu pozbyłem się tylko dla tego ż etak naprawdę brak czasu na focenie...

Trzeba uważać na wybieranie 40stki - jest trochę mydlanych egzemplarzy

Jal będziesz chciał to wstawię 2-3 zdjęcia ze slajdów - nie tknięte (tyle że z 50 1.4)

Domyślnie

FM3A polecam !

GL
    Gość

Domyślnie

Jak widać pomimo wieku Pentax zdjęcia robi

C0 do Contaxa Arii, to samo body trafia idealnie w moje potrzeby, gorzej niestety z obiektywami. 45mm/2.8 to rzeczywiście maleństwo, a body razem z nim i bateriami waży zaledwie 560g, jednak światłosiła trochę za słaba, a i ogniskowa za daleko już odbiega od 35mm dla której kompromisową namiastką miała 40mm. Za to wszystkie 35mm nie spełniają albo kryterium wagowego, a Voigtlandera niestety pod to body nie podepnę. System więc nie dla mnie, chyba że są jakieś bezstratne przejściówki przez które podepnę wybraną 40mm/2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    ... chyba że są jakieś bezstratne przejściówki przez które podepnę wybraną 40mm/2.
    Przejściówki to takie psychodeliczne podejście do tematu i udowadnianie, że majtki można zdjąć przez głowę.
    Pozdrawiam
    FM3a, F6, F100, D700, kilka obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tlenożerca Zobacz posta
    Przejściówki to takie psychodeliczne podejście do tematu i udowadnianie, że majtki można zdjąć przez głowę.
    Pozdrawiam
    Czy ja wiem, są takie szkła których nie ma w danym systemie - np. w ofercie Nikona nie masz 17mm PC-E która jest u Canona, a u Contaxa nie ma 35/2 et cetera. O aspektach innej plastyki szkieł nie będę się rozpisywał.

Mozna tez mieć pokaźny zestaw szkieł z innego systemu - i co, nie używać bo to psychodela?
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Mozna tez mieć pokaźny zestaw szkieł z innego systemu
    Tylko po co? Czego nie ma w Nikorrach? Przeleciałem przez kilkadziesiąt obiektywów, zostałem przy siedmiu, a spróbować chcę jeszcze ze dwa-trzy.
    Pozdrawiam
    FM3a, F6, F100, D700, kilka obiektywów

Domyślnie

Tylko po co?
    bo na przykład zostały?
    Albo od analoga.

Domyślnie

Tylko po co? Czego nie ma w Nikorrach? Przeleciałem przez kilkadziesiąt obiektywów, zostałem przy siedmiu, a spróbować chcę jeszcze ze dwa-trzy.
    Pozdrawiam
    No przecież napisałem że nie ma np. 17 mm z shiftem.

Nie mierz wszystkich swoimi potrzebami. To tak jak ja bym powiedział - po kiego grzyba robią takie szkła jak 300/2.8, wydziwianie i przerost formy nad treścią - bo ja takich nie potrzebuję. Dla jednego dobrego szkła się zmienia system, wiele osób ci to powie - ba, wielu jest takich co do szkła dokupują body w zestawie bo muszą coś do niego z tyłu podczepić.
    Völkchlor

Domyślnie

Pozdrawiam
    Bo mozna siedzieć w innym systemie? Przecież napisałem że nie ma np. 17 mm z shiftem.

Nie mierz wszystkich swoimi potrzebami. To tak jak ja bym powiedział - po kiego grzyba robią takie szkła jak 300/2.8, wydziwianie i przerost formy nad treścią - bo ja takich nie potrzebuję. Dla jednego dobrego szkła się zmienia system, wiele osób ci to powie - ba, wielu jest takich co do szkła dokupują body w zestawie bo muszą coś do niego z tyłu podczepić.
    Völkchlor

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów