Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach Awatar kania_ka
    Miasto
    Polska północna

Domyślnie Wypas kontrolowany;)

Pozdrawiam!

Domyślnie

Chciałem się tylko zapytać, co widzisz na tym zdjęciu ? Według mnie nie ma żadnego przekazu. Proszę o wytłumaczenie

Domyślnie

No jak to co? Chłop przestawia zagrodę, co widać po tych wytartych szarych łatach na polu i robi wypas kontrolowany
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

To może ja odpowiem, bo nie wypada by sam autor...
    Normalny wypas owiec wygląda tak, że nie są one ogrodzone, a wałęsają się z bacą, juhasem, czy jak zwą się ci pastuszkowie. I z psiakami na przykład do zaganiania, jak bardziej wypasione stado i tereny większe. I owieczki se żrą trawę gdzie popadnie. A tu ktoś ładnie zamknął i tylko płot przestawia w inne miejsce jak ogołocą roślinki do gołej ziemi. I jest to jakaś specyficzna sytuacja. Dla mieszczucha ma to sens, dla kogoś innego, może to być obrazek codzienny.

Domyślnie

A sama zagroda ma strzałkę pokazującą kierunek przesuwania
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Nieźle zauważone, jak zauważyli poprzednicy właśnie ślady po poprzednich wypasach "robią" to zdjęcie.

Domyślnie

Wypasione zdjęcie.
    Naprawdę niezły wypas.

Domyślnie

Nie dość, że fajnie skomponowane, to jeszcze zieleń spływa kojąco, przyjemne w odbiorze.

Domyślnie

Dla mnie rewelacja. Bardzo dobrze wypatrzone i uchwycone
    Kobieta z Sonnarem też może

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów