Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: D1x

Domyślnie D1x

Panowie i Panie, mam pytanie...
    czy ktoś miał styczność z D1x? szukam jakiś informacji, a szukajka nic mi nie wypluła. Byłbym wdzięczny za jakieś info, bo spodobała mi się ta maszynka.
    Pozdrawiam
    Taki sobie ze mnie pstrykacz niedzielny...

Domyślnie

jakich informacji?

Domyślnie

Interesuje mnie wszystko, jakość zdjęć, jak się zachowuje na wyższych iso, jak ma się wizjer do np. D50 czy D80, jak długo trzyma bateria, jak z awaryjnością. Ciężko mi wypunktować, po prostu za dużo pytań. Znalazłem testy na portalach, ale to są tylko testy, bardziej mnie interesują opinie ludzi którzy mieli z tym sprzętem do czynienia.

Domyślnie

do kasacji.
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Domyślnie

Hahaha, dawno się tak nie uśmiałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gomad Zobacz posta
    do kasacji.
    A co chcesz kolego skasować?
    Masz dość swojego sprzętu?
    Forum jest chyba po to by się nie tylko wymądrzać, ale też dowiadywać od innych o używanym przez nich sprzęcie.
    Ja mam zamiar zakupić taki aparat i nie sądzę, by ktoś na forum np. Canona mi pomógł.
    Ale rozumiem, ze jak ktoś nie ma D90 to jest neptek i leszcz z którym nie warto rozmawiać... no cóż...

Sorki za jedno, przełączyłem sobie coś w ustawieniach i pojawiły mi się stare wątki, jest coś o tym D1x, a to co jest niezbyt mi się podoba.
    Ostatnio edytowane przez dargry ; 25-01-2012 o 21:43

Domyślnie

D1x nie miałem, ale wiem, że nie warto go kupować, bo to zabytek. Dużo lepsze ''osiągi'' ma już D70 bądź d100. Porównaj sobie specyfikacje tych aparatów i się dobrze zastanów czy warto się w to pakować. Chyba, że masz jakąś dobrą ''puchę'' i D1x będzie jako kaprys do niedzielnego pstrykania.
    Ostatnio edytowane przez KUBA46 ; 25-01-2012 o 21:53
    4x Nikon 4x Nikkor 1x Sb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBA46 Zobacz posta
    D1x nie miałem, ale wiem, że nie warto go kupować, bo to zabytek. Dużo lepsze ''osiągi'' ma już D70 bądź d100. Porównaj sobie specyfikacje tych aparatów i się dobrze zastanów czy warto się w to pakować. Chyba, że masz jakąś dobrą ''puchę'' i D1x będzie jako kaprys do niedzielnego pstrykania.
    Mam D50, chciałem sobie dokupić drugi, ale z tego co poczytałem to chyba sobie odpuszczę, może D200...
    Jeżdżę dużo na rowerze i już D70 miałem załatwione po wywrotce. Z kasą trochę krótko, stąd zainteresowanie D1x.
    Przestawiłem sobie ustawienia Forum, pokazuje mi stare posty i jest kilka o tym sprzęcie, przeważnie niezbyt pozytywne. D2x jest fajne, tylko ten cmos. Wolę foty z matryc ccd.

Domyślnie

Tutaj masz trochę o tym sprzęcie.
    www.photo.net/equipment/nikon/d1x
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

Dzięki wielkie, poczytałem, poczytałem, testy jednak nijak się mają do rzeczywistości.
    Muszę przyznać rację, można zamknąć ten wątek, jestem głupi, ale nie samobójca, wystarczy mi te moje D50.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów