Close

Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

F100 ma kilka wad.
    1. Przełącznik na pryzmacie lubi sobie niekontaktować.
    2. Zatrzaski tylnej ścianki są plastikowe i lubią się odłamywać - to moim zdaniem największa wada tego aparatu.
    3. Koszyczek na akumulatorki lubi sobie pękać i gubić uszczelkę.

Jak nie masz tej podstawowej "muszli" na wizjerze, to musisz ja dokupić, żeby zamontować taką zakrywającą oko.

Jeśli aparat jest pozbawiony tych wad z pkt 1 - 3, do tego nie cieknie, nie rysuje filmu i nie jest zasyfiony wewnątrz, to 400 PLNów jest niezłą ceną.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    F100 ma kilka wad.
    1. Przełącznik na pryzmacie lubi sobie niekontaktować.
    2. Zatrzaski tylnej ścianki są plastikowe i lubią się odłamywać - to moim zdaniem największa wada tego aparatu.
    3. Koszyczek na akumulatorki lubi sobie pękać i gubić uszczelkę.

Jak nie masz tej podstawowej "muszli" na wizjerze, to musisz ja dokupić, żeby zamontować taką zakrywającą oko.

Jeśli aparat jest pozbawiony tych wad z pkt 1 - 3, do tego nie cieknie, nie rysuje filmu i nie jest zasyfiony wewnątrz, to 400 PLNów jest niezłą ceną.
    Dużo tych jeśli... patrząc na fotki (plus na maila dostałem fote komory, ale kiepskiej jakości, więc nic nie widać) to stan aparatu raczej nie wskazuje na rewelację, do tego brak muszli i obłamany gwint...

Chyba nie będę ryzykował. Aukcja jest na pułapie 30 zł, więc sprzedający chyba chce się szybko pozbyć poza allegro, zeby nabrać jak najwięcej. MOże zaproponuje 200 zł? :P
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Zgadzam się z przedmówcą. Niektórzy wystawiają na rodzimym portalu aukcyjnym F90(x) w tej cenie.

EDYTA:
    Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Dużo tych jeśli... patrząc na fotki (plus na maila dostałem fote komory, ale kiepskiej jakości, więc nic nie widać) to stan aparatu raczej nie wskazuje na rewelację, do tego brak muszli i obłamany gwint...
    Może wrzucisz nam tu zdjęcie komory, to i nad nim się popastwimy
    Ostatnio edytowane przez sorevell ; 26-01-2012 o 17:13
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    To mnie troszeczkę zaskoczyłeś. Pisząc o komorze filmu miałem na myśli widok z przeciwnej strony aparatu z otwartą tylną ścianką :P
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    To mnie troszeczkę zaskoczyłeś. Pisząc o komorze filmu miałem na myśli widok z przeciwnej strony aparatu z otwartą tylną ścianką :P

no tak, nie dogadalismy się, a ja nie pisałem o komorze filmu, tylko że fotę komory mam - chodzilo o komorę lustra :P.
    Kurde, nie znam się na analogach, nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby tył oglądać .

Domyślnie

Te styki coś w dziwnym miejscu
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Dobrze utrzymany F100 to wydatek około 1000zł. Nie kombinuj z tymi korpusami bo w okolicach twojego budżetu najlepszym wyborem jest F80.

Domyślnie

Jak kupować F100 to zadbany i w dobrym stanie - o co nie trudno. Ludzie je kupowali, a zaraz weszła cyfra, wiec zanim zdązyli je poużywać to kupili cos innego. Lub kupowali zeby sobie czasem coś pstryknąć. Ja tak kupilem pierwsze F100 - przebieg kilka rolek, stan jak ze sklepu.
    Völkchlor

Domyślnie

Spoko, spoko, ale będe celował bardziej w F80, bo widzę, że ładny F100 to gruba kasa

Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów