Close

Strona 31 z 37 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Ja się strasznie cieszę, że da się C-41 przeprowadzić w zwykłym koreksie, do czego przekonał mnie znakomity, podlinkowany powyżej tutorial by pastwisko. Na procesor, nawet niewielki, zwyczajnie nie mam miejsca w mieszkaniu.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Ja się strasznie cieszę, że da się C-41 przeprowadzić w zwykłym koreksie, do czego przekonał mnie znakomity, podlinkowany powyżej tutorial by pastwisko. Na procesor, nawet niewielki, zwyczajnie nie mam miejsca w mieszkaniu.
    Taaaak, to nawet dobre podejście.
    Swoją drogą prawdopodomnie skonstruowanie takiego dość prostego procesorka nie stanowiłoby jakiegoś ogromnego problemu, bo niby co tam jest skomplikowanego?
    W dzisiejszych czasach 90% modułów do budowy czegoś takiego można by kupić w sklepach.
    TU jest dość ciekawy koreks

A tu film jak to banglało
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Taaaak, to nawet dobre podejście.
    Swoją drogą prawdopodomnie skonstruowanie takiego dość prostego procesorka nie stanowiłoby jakiegoś ogromnego problemu, bo niby co tam jest skomplikowanego?
    W dzisiejszych czasach 90% modułów do budowy czegoś takiego można by kupić w sklepach.
    TU jest dość ciekawy koreks

A tu film jak to banglało
    prosty procek musi jedynie:
    - zagrzać i utrzymywać wodę w kapieli w odpowiedniej temperaturze
    - obracać koreks w te i we wte w odpowiednim tempie
    - mieć opcję szybkiego zlewania/wlewania chemii/wody
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    prosty procek musi jedynie:
    ...
    - mieć opcję szybkiego zlewania/wlewania chemii/wody
    ale te proste, chyba CPE2, nie maja takiej opcji. Wlewa sie do/z koreksu, jak przy cz/b. Automat tylko kreci i utrzymuje temperature. I jeszcze jedno, do wanny Jobo mozna wstawic pojemniki z chemia. Beda podgrzewane do temperatury procesu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    ale te proste, chyba CPE2, nie maja takiej opcji. Wlewa sie do/z koreksu, jak przy cz/b. Automat tylko kreci i utrzymuje temperature. I jeszcze jedno, do wanny Jobo mozna wstawic pojemniki z chemia. Beda podgrzewane do temperatury procesu.
    Mam na myśli to ze mocowanie koreksu nie moze tego utrudniac, czyli ze montaz/demontaz koreksu do procesora zeby zlać i nalać chemię (ręcznie) powinien byc sprawny i jak najkrotszy - w Jobo np. są magnesy
    Völkchlor

Domyślnie

a te bardziej wypasne maja dzwignie do pochylania koreksu i wylewania chemii. Koreks ma zebatke w korku

Domyślnie

a co myslicie o takim podgrzewaczu do chemii: Durst Coterm (10x100ml) - znajomy ma do oddania za 400pln nowka sztuka

ps. troche dalko bo na wyspach, ale maja pare ciekawych pozycji w ofercie: secondhand

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    a te bardziej wypasne maja dzwignie do pochylania koreksu i wylewania chemii. Koreks ma zebatke w korku
    są na zębatki lub na magnesy - to od 4:05 widać ze na pokrywce nic nie ma, a od spodu jest magnes. zresztą sam mam taki - http://www.youtube.com/watch?v=r5KDDmpDagw
    Völkchlor

Strona 31 z 37 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów