Close

Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klisza36 Zobacz posta
    Im więcej elektroniki w aparacie tym gorzej na mrozie
    Bez przesady.
    Przy długich plenerach na mrozie warto pamiętać o dodatkowym zasilaniu. Aparatowi nic nie będzie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Prędzej smar w obiektywie dostanie po dupie - mialem dwa obiektywy zeszłej zimy (było powyzej -10°C jak teraz) - Planar 80/2 chodził bez marudzenia, natomiast w Distagonie 45/2.8 tężał strasznie smar, pod koniec focenia musiałem wymuszać ostrość przemocą. O ile przy manualu to jeszcze nie problem, to zgaduję ze przy AF mozna o ostrości zapomnieć i nawet sobie moze uszkodzić to i owo.
    Völkchlor

Domyślnie

Body zasilane CR2 (pomiar i wyświetlacz), bez AFa. A film?
    Aria

Domyślnie

Focilem G2 przy -15 stopni kilka godzin, palce niemal przymarzaly mi do korpusu, poza tym zero problemow z AF czy jakikolwiek innych.
    Canon

Domyślnie

O ile się nie mylę to na księżycu robili zdjecia, tam -273°C z groszami jest
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    ...przy AF mozna o ostrości zapomnieć i nawet sobie moze uszkodzić to i owo.
    No właśnie ! Przed chwilą wróciłem ze spaceru i okazało się, że VR70-300 ostrzył tam, gdzie chciał - 1/3 zdjęć do kosza (2 mies. temu 100/100) ---> a u nas -12stopni ---> czyli ten AF-S strasznie delikatniusi...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

No tak, ale ja mówię raczej o totalnym jego nie działaniu, a u ciebie po prostu zgrabiał

A co tam ma napisane w instrukcji/ulotce? - pewnie ze zakres temperatur to 0-40°C jak w cyfrach
    Völkchlor

Domyślnie

Tak jest !
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

O ile się nie mylę to na księżycu robili zdjecia, tam -273°C z groszami jest
    Na stronie nasłonecznionej jest ponad 100°C na plusie, ale oni łazili chyba on the Dark side of the moon, a tam z kolei jest -120°C. Tak czy siak warunki ekstremale, dlatego mieli tych Hasselków 12 sztuk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Bez przesady.
    Przy długich plenerach na mrozie warto pamiętać o dodatkowym zasilaniu. Aparatowi nic nie będzie.
    Prędzej smar w obiektywie dostanie po dupie - mialem dwa obiektywy zeszłej zimy (było powyzej -10°C jak teraz) - Planar 80/2 chodził bez marudzenia, natomiast w Distagonie 45/2.8 tężał strasznie smar, pod koniec focenia musiałem wymuszać ostrość przemocą. O ile przy manualu to jeszcze nie problem, to zgaduję ze przy AF mozna o ostrości zapomnieć i nawet sobie moze uszkodzić to i owo.
    To miałem na myśli, im więcej wodotrysków tym więcej paliwa , zwłaszcza w niskich temperaturach.

Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów