Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pierwszy...

Domyślnie Pierwszy...

...to moje pierwsze latające stworzenie jakie udało mi się "złapać". Zdaję sobie sprawę z wielu braków, światła, ostrości, jakości, przede wszystkim bałaganu, ale musiałem je zrobić. Tym bardziej doceniłem wszystkich, którzy pokazują swoje prace z ptakami, ptaszkami, łatwo się pisze, ostrość słaba, szum duży, czapki z głów

Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

doceniłem wszystkich, którzy pokazują swoje prace z ptakami, ptaszkami, łatwo się pisze, ostrość słaba, szum duży, czapki z głów
    wlasnie jak juz gdzies pisalem przyroda to nie plener z modelką

co do zdjecia szkoda tla poza tym fajne

pozdrawiam
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

dodam drugie, a co tam

Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Hej. Takie trochę dziwne kadrowanie. Chyba prze ostrzone albo duży krop. Poza wróbla fajna. Ćwicz dalej.

Domyślnie

drugie o wiele lepiej
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amfot Zobacz posta
    Hej. Takie trochę dziwne kadrowanie. Chyba prze ostrzone albo duży krop. Poza wróbla fajna. Ćwicz dalej.
    Przeostrzone, tak myślałem, że coś nie tak wygląda, ćwiczyć bym chciał, tylko kiedy...

Domyślnie

Za jasne tło, i na 2 przeostrzyłeś wróbla, tak, że pociął mi monitor
    Ale generalnie nie jest źle jak na początek
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

myślę, że najlepszą nauką jest oglądanie zdjęć ptaków na tym i innych portalach. Zobacz, jaka jest na nich perspektywa, tło, światło, ostrość, kontrast, kadr itp. Zdjęcia, które zaprezentowałeś niestety nie są dobre - przeostrzone z jasnym, agresywnym tłem. Na pierwszym zdjęciu tylko dzięki dobremu obiektywowi uniknąłeś aberracji
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

No tak ,od czegoś trzeba zacząć.Generalnie,to ..za Waldkiem..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Uprawnienia umieszczania postów