Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Fraport

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Generalnie jest to, co powinno być w reporterce - na temat, z kilu perspektyw (może da dużo klatek), ale tak się zastanawiam, bo 90 proc zdjęć, to statyczne dość zdarzenia - dlaczego wszędzie są nieostrości? Czy to zasługa konwersji? Czy innych zabiegów... A może AF poszedł na urlop?

Domyślnie

Nieostrosci spowodowane sa jednym z trzech czynnikow albo wszystkimi na raz:
    1) ostrzone manualnie na Nikonie FA
    2) czasy wypadala o ile pamietam miedzy 1/8-1/60 i przy szkle 28mm nie jest wcale tak truno poruszyc
    3) i tutaj pewnie najwiecej ucieklo. skanowanie wygietego negatywu (podczas suszenia sie wybrzuszyl).

Jestem swiadom nieostrosci, ale mam nadzieje, ze znaczaco nie psuja odbioru

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy to... nuuuuuda. Lotnisko, czyli masa ludzi. Masa interesujących sytuacji. Masa dziwnych zakątków. Emocje, pożegnania, powroty. Rozpacz, radość. Spłyciłeś temat do klatek z wnętrz. Nie wniosłeś nic poza pstryki, które może wykonać ze sporą łatwością każdy, kto tam był. Załóżmy przez chwilę, że się nie spieszyłeś. Że na realizację tematu miałeś więcej czasu. Co byś zmienił? Jak podszedł byś kolejnym razem do zdjęć na lotnisku. Nawet gdybyś się spieszył. Tak samo? Krótko mówiąc, są to pamiątkowe pstryki z miejsca, w którym byłeś. Ale z dobrą fotografią to na moje oko nie mają one za wiele wspólnego. Do tej ostatniej potrzeba trochę więcej przyłożenia się, czasu, często poświęcenia. Oczywiście są takie łebki, jak niektórzy na forum, którzy maja talent i im wszystko idzie łatwiej. No, ale normalny zjadacz chleba musi się jednak trochę napracować, by powstało coś wartościowego.

No dobra, przejrzałem jeszcze raz... dokumentalnie... ujdą. Choć by miały stanowić całość reportażu, czy relacji o danym miejscu, to za mało. Jako zapis mijanych miejsc - ok.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 24-01-2012 o 00:47

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów