Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    hmmmm no o tym nie pomyslalem
    a co na to adobe? mozna program z jueseja uzywac w pelni legalnie w PL?
    Gdzieś na forum był wątek o tym. Nie pamiętam kto, ale pisał do Adobe US z pytaniem, czy można produkty kupione w US właśnie używać komercyjnie i w pełni legalnie w Europie. Odpowiedź była optymistyczna - można

EDIT:
    Zapomniałem, aby był legalny, trzeba jeszcze VAT i cło zapłacić. Ale to i tak taniej wychodzi.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    Gdzieś na forum był wątek o tym. Nie pamiętam kto, ale pisał do Adobe US z pytaniem, czy można produkty kupione w US właśnie używać komercyjnie i w pełni legalnie w Europie. Odpowiedź była optymistyczna - można
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....5&postcount=21
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Domyślnie

A coś takiego?
    Wersja OEM
    Ciekawi mnie czy amator może coś podobnego legalnie zainstalować.

Domyślnie

Nie mam jakoś zaufania do tego sklepu :/
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Domyślnie

A czy wersje OEM są dobre tj. czy instalacja jest legalna a jeśli tak to może ktoś mi podać jakieś sprawdzone sklepy??

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

ZTCW to tylko z Wacomami.

Domyślnie

Wersje oem są sprzedawane razem z fantami (tablet, skaner itp.) i są legalne do czasu kiedy się nie rozstaniesz z fantem. Podany sklep to zwykli oszuści, z resztą jak każdy inny sprzedający PS za 100usd. Daruj sobie kombinacje i poszukiwania zastanawiająco_tanich_sklepów i kup soft z pewnego legalnego źródła, zwłaszcza że jest niezła promocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    No tak, ale jak ktoś znajomy Ci wyśle, to powinno kosztować nie więcej jak $15, no góra $20 (a jak samą płytę z papierami do koperty włoży, to jeszcze sporo mniej).
    Poza tym jak masz kogoś w USA, to kupujesz z wysyłką do niego, ściągasz z neta program, a znajomy wysyła Ci mailem SN i po problemie. Pudło i tak by się tylko kurzyło w domu
    No dobra, wpada mi policja do domu, sprawdza kompa i jak im udowodnię że mam w 100% legalny program (nie mając dowodu zakupu, płyty, pudełka, oryginalnej nalepki z S/N) pomija już fakt co na to licencja Adobe?
    Chyba to nie takie proste Szerloku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    No dobra, wpada mi policja do domu, sprawdza kompa i jak im udowodnię że mam w 100% legalny program (nie mając dowodu zakupu, płyty, pudełka, oryginalnej nalepki z S/N) pomija już fakt co na to licencja Adobe?
    Chyba to nie takie proste Szerloku

Z tego co się orientuję policja ściga za oprogramowanie, którego producent skupiony jest w jakiejść tam organizacji (nazwy nie pamiętam). Adobe jest w niej i to na wniosek konkretnego koncernu ścigają. Jeśli program jest bez cracka, a na numerze seryjnym, sprawdzają numer seryjny jaką ma licencję, jak masz w chałupie na desktopie licencję korporacyją, którą wyniosłeś z roboty i ta licencja przypisana jest firmie X to najzwyczajniej lecisz na nielegalu, jeśli licencja jest na jeden komputer tylko i nie jest zarejestrowana uprzednio znów na coś innego, to uznają, że nic do Ciebie nie mają. Tak to tłumaczono kiedyś mi.
    Ostatnio edytowane przez arturherda ; 17-02-2012 o 09:58
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów