Witam,
Jaka jest szybkość AF w D80? nejlepiej w porównaniu z F100.
Szukaj
Duża, chyba....
Szybkosc AF zalezy takze od obiektywu. Moge napisac, ze D80 z Nikkorem 18-70 DX (czyli kitem) jest szybszy od konkurencji czyli Canona 400D z kitem oraz od Pentaxa K10D z kitem.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
to moze ja zapytam z ciekawosci, jak wypada AF z bardzo slabym swietle, np na studniowce czy dyskotece przy zgaszonych swiatlach,jedyne oswietlenie to lampy dyskotekowe.. jak looknalem 350 D to mnie zachwycil, lapal tak szybko ostrosc ze glowa mala, jednak nie moge powiedziec jakie szklo mial bo mialem go doslownie chwilke, ciekawi mnie jak wypada tutaj np D 80 z 17-80 lub D 70s tez z kitem?
Pozdrawiam,
Przemek
w słabych warunkach oswietleniowych zdecydwanie lepiej spisuja się czujniki AF w nikonach (gdy mowa o body z podobnej półki oczywiście)
zdziwiony jestem zachwytem nad AF w 350 bo nikony maja lepsze - przetestowane na słabych pilotach w studiu.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
350D niby szybko łapie ostrość ale też częściej się myli - szybciej nie znaczy lepiej
400D ma układ AF z 30D i powinien być lepszy
co do porównania D80 a F100 - ten ostatni niestety wygrywa, przynajmniej jeżeli chodzi o szybkość ( ze śrubokrętem to poezja, nie mogły łachudry wsadzić takiego motorka do D80?)
F100 ma mniej czujników ale 3 krzyżowe, pewność AF jest znakomita nawet w bardzo słabym świetle
D80 wydaje mi się nieco gorszy, co nie znaczy że nie znakomity - po prostu F100 jest wybitny
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
to po nikonie będziesz wniebowziętyjak looknalem 350 D to mnie zachwycil( jak użyjesz SWM).
D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |
A porównał ktoś pracę śrubokręta w D70 i D80? I drugie pytanie - czy prędkość nastawiania focusa nie jest też ograniczona konstrukcją obiektywu? Bo zastanawiam się, czy moja Sigma nawet zapięta do F100 pracowałaby szybciej![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Skontaktuj się z nami