Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie D80 - szybkość AF

Witam,

Jaka jest szybkość AF w D80? nejlepiej w porównaniu z F100.
    pattom

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa /prawie/

Wink

Duża, chyba....

Domyślnie

Szybkosc AF zalezy takze od obiektywu. Moge napisac, ze D80 z Nikkorem 18-70 DX (czyli kitem) jest szybszy od konkurencji czyli Canona 400D z kitem oraz od Pentaxa K10D z kitem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Tometczak Zobacz posta
    Witam,

Jaka jest szybkość AF w D80? nejlepiej w porównaniu z F100.
    na AF-S jest OK. Ale na śrubokrętach - szczególnie w teleobiektywach F100 jest szybszy - ma mocniejszy silnik.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

to moze ja zapytam z ciekawosci, jak wypada AF z bardzo slabym swietle, np na studniowce czy dyskotece przy zgaszonych swiatlach,jedyne oswietlenie to lampy dyskotekowe.. jak looknalem 350 D to mnie zachwycil, lapal tak szybko ostrosc ze glowa mala, jednak nie moge powiedziec jakie szklo mial bo mialem go doslownie chwilke, ciekawi mnie jak wypada tutaj np D 80 z 17-80 lub D 70s tez z kitem?

Pozdrawiam,
    Przemek

Domyślnie

w słabych warunkach oswietleniowych zdecydwanie lepiej spisuja się czujniki AF w nikonach (gdy mowa o body z podobnej półki oczywiście)
    zdziwiony jestem zachwytem nad AF w 350 bo nikony maja lepsze - przetestowane na słabych pilotach w studiu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

350D niby szybko łapie ostrość ale też częściej się myli - szybciej nie znaczy lepiej
    400D ma układ AF z 30D i powinien być lepszy
    co do porównania D80 a F100 - ten ostatni niestety wygrywa, przynajmniej jeżeli chodzi o szybkość ( ze śrubokrętem to poezja, nie mogły łachudry wsadzić takiego motorka do D80? )
    F100 ma mniej czujników ale 3 krzyżowe, pewność AF jest znakomita nawet w bardzo słabym świetle
    D80 wydaje mi się nieco gorszy, co nie znaczy że nie znakomity - po prostu F100 jest wybitny
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

jak looknalem 350 D to mnie zachwycil
    to po nikonie będziesz wniebowzięty ( jak użyjesz SWM).
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

A porównał ktoś pracę śrubokręta w D70 i D80? I drugie pytanie - czy prędkość nastawiania focusa nie jest też ograniczona konstrukcją obiektywu? Bo zastanawiam się, czy moja Sigma nawet zapięta do F100 pracowałaby szybciej
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    czy prędkość nastawiania focusa nie jest też ograniczona konstrukcją obiektywu? Bo zastanawiam się, czy moja Sigma nawet zapięta do F100 pracowałaby szybciej
    na pewno jest, ale ten sam obiektyw zapięty do F100 śmiga szybciej niż z D80 i zapewne D70/D70s też bo jest kręcony lepszym motorkiem
    pole krycia czujników F100 jest mniejsze, ale ich jakość lepsza
    gdyby tak miał jeszcze matrycę i LCD z D80...
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów