Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    1) Jaki ma ten i7? (pytam po raz drugi). Już ktoś tu pisał z resztą że zwykłych i7 nie da się wsadzić dwóch bo nie będą pracować.

2) Do jednego procesora i7 nowej generacji na s2011 można wsadzić 64 GB RAM - tyle chyba wystarczy? (na jakiś czas) Zabawa nie tania przy jednym wydajnym CPU, ale przy dwuprocesorówce chyba kolega nie myśli że będzie tanio/taniej.
    No i jakie programy będą używane. Miałem podobny problem jak kolega Strusa. , wiec nabyłem "drogą kupna" za niewielkie pieniądze na alledrogo serwer (czteroletni) na dwóch Opteronach, zainstalowałem W7 i jestem zadowolony.

Domyślnie

A nie da rady zaprzęgnąć do pracy przy tym video Nvidii z CUDA i dorzucić jeszcze trochę RAMu? Chyba wyszło by taniej niż zakup nowej płyty (narazie chyba jeszcze nie do dostania) plus dwóch najnowszych procków w wydaniu serwerowym. Nie wiem czy te płyty nie wymagają pamięci ECC więc to także znacząco podniosłoby koszt wymiany.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Też pomyślałem o nVidii. Jakąś Teslę tam wsadzić i niech robi to, do czego została stworzona. Pytanie tylko, czy soft to wykorzysta.

Domyślnie

Jak zbiorę więcej danych to się podzielę. Jeśli chodzi o soft to praktycznie wszystko co Adobe wymyśliło do filmów. Wiem że jakieś CUDA ma, chyba 2

Domyślnie

No to jak ma CUDA i mu się nie wyrabia, to dołożenie kolejnego procesora zupełnie, absolutnie nic nie da...

Domyślnie

No to jak ma CUDA i mu się nie wyrabia, to dołożenie kolejnego procesora zupełnie, absolutnie nic nie da...
    To wszysto zalezy czy te cuda nie sa "blokowane" przez wolny procesor. Wlasciciel sprzetu powinien wiedzeic najlepiej czego mu potrzeba bo znacharakter wykonywanej pracy i to co w tej chwili jest najwolniejsze. A przynajmniej powinien ^^
    Wejscie w 2011 to 4-channel memory, co mogloby dac pewien wzrost wydajnosci.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Tutaj piszą ciekawe rzeczy o Premiere Pro i CUDA. Jeśli dobrze zrozumiałem to nie wszędzie CUDA pomoże i wtedy wydajność zależy od procesora. Im szybszy i więcej rdzeni tym lepiej. W przypadku kompa wieloprocesorowego system operacyjny musi też optymalnie przekazywać dane pomiędzy fizyczne CPU, a w tej kwestii wiele do powiedzenia ma chipset(y) płyty głównej.

Domyślnie

Wlasnie, chodzi o prace z Premierem. Potwierdzone - 32gb RAMu, 2 razy grafa CUDA, i7 2600.

Domyślnie

A jaka ta grafa do CUDA? Quadro, Tesla czy GF? Można sprawdzić zmianę wydajności CUDA zmieniając kartę na inną z większą ilością VRAMu lub mocniejszą, np. taką . Zapewne ważna jest także optymalizacja oprogramowania, ale tu już tylko i wyłącznie sprawa dla programistów.

Domyślnie

Zdaniem wlasciciela grafie mocy nie brakuje wiec nie dopytywalem. RAMu i tak sobie Premier rezerwuje od razu jakies 28GB i to raczej też wystarcza. Najslabszym ogniwem wydaje sie być wlasnie procek

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów