Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Asian

Domyślnie Asian

1.
    //EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

2.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 28-05-2025 o 15:28 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Dwójka jeszcze nawet wyglada. I to nawet fajnie. Jedynka nie - przede wszystkim kadr- jakoś tak czołobitnie w krawędź..... Lepsze by bylo zdjęcie "od frontu", od biedy dużo szerzej , czyli twarz w jakimś kontekście (w szeregu , czy w tłumie- nie wiem jakie tam były warunki). Ale tak sama , z nosem na krawędzi to nie....
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

2. byłaby całkiem przyjemna ale z kolorystyką bardziej w kierunku 1.
    Czy podoba Ci się kadr na 1.?
    | FB | BLOG |

Oszczędny w słowach Awatar koral
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Kolorystyka, dla mnie akurat ,bardziej 'przyjazna' na 2.
    Kadr na 1 zupełnie nie pasuje - za ciasno pani przed twarzą.
    Przebierała się z czerwonego w fioletowe? Czy kwestia obróbki?

Domyślnie

zgadzam sie co do kadru w 1 .ani to profil ani przod ale akurat w tym momencie nie mialam warunkow na inny ,ciasno i tloczno ,w 2. ta malinka to kwestia obrobki ,tak mi sie spodobalo ...

Domyślnie

i ani zywej duszy ....

Domyślnie

Lekko nie jest... Dopiero się zarejestrowałaś, zakładam więc, że to "pierwsze kroki"... albo drugie, nie ważne. W każdym razie słabo kadrujesz - za mało "oddechu" przed, za dużo miejsca z tyłu, na każdym z tych 4 zdjęć... To taki elementarz, warto więc zdobyć jakąś książkę o fotografowaniu i przeczytać, ze szczególnym uwzględnieniem rozdziału o kadrach właśnie.
    Oprócz książki praktyka oczywiście... Robić, robić, robić zdjęcia. Różne - kawałek aparat w lewo, kawałek w prawo, w górę, w dół. W domu sama zobaczysz (przypominam też o literaturze ) gdzie jest dobrze, a gdzie źle.
    Słyszałem (a może czytałem, nie ważne) też o takim ćwiczeniu. Jakiś kawałek wolnej przestrzeni + np. drzewo. Odchodzisz 100 kroków - fotka, podchodzisz o 2 - fotka, itd. Potem z powrotem na 100 kroków, przysiad, fotka, dwa kroki w przód, przysiad, fotka, itd. Z powrotem na 100, plackiem na ziemię, fotka... A następnego dnia 5 kroków w lewo i od nowa Po tygodniu powinno być dobrze o ile potrafisz wyciągać wnioski z tego co widzisz na monitorze... To taki przyspieszony kurs... Powodzenia

Aha. Asian może i dobrze brzmi, ale w angielskim. Po polsku jest takie twarde... i nie po polsku

Domyślnie

Nudne, centralne kadry.
    Jedynka pod tym względem bardzo niepoprawna
    D90 | N18-105 | N50/1.8D
    Eizo s2243w

Domyślnie

Tylko dwójka mi podchodzi. Jest taka...czysta.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów