Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie WIN7 64 bit problem

Cześć, potrzebuję pomocy w problemie który mam z kompem od wczoraj.
    Chciałem wrzucić zdjęcie na portal i Chrom się wyłożył. Tak samo FF i IE.
    Generalnie nie mogą załączać plików czy to wstawiając na portal społecznościowy czy dołaczyć plik wysyłając pocztę via przeglądarka.
    Korzystając z gmail zauwazyłem, że wyrzuca błąd i nie można ponownie otworzyć okna gdzie złącza się pliki
    Wejście przez Ekploatora Windows też powoduje wywalenie się Eksploatora Windows. Wtedy wyrzuca komunikat "Program Proces hosta systemu Windows (Rundll32) przestał działać"
    Czy możecie przetłumaczyć mi co się dziej. Co mogę sprawdzić i co zrobić. Wirusów raczej nie mam (bo co jakiś czas sprawdzam).
    System Win 7 64 bit.

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Michal_C ; 17-01-2012 o 11:58
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    "Program Proces hosta systemu Windows (Rundll32) przestał działać"
    To objaw poważnego błędu systemu. Niekoniecznie związany bezpośrednio z przeglądarkami. Miałem kilkukrotnie podobne problemy w 7. Niestety pomimo wielu godzin spędzonych nad próbą zdiagnozowania, konieczna była reinstalacja. Wykluczając oczywiście tzw "szkodliwe oprogramowanie" i usterki sprzętu, które mogą się identycznie objawiać.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Jeden informatyk poradził zastosować płytę instalacyjną Win i przeprowadzić naprawę. Druga osoba, poradziła format C: (który notabene robiłem może max 2 miesiące temu).
    Boję się, że czeka mnie jednak reinstalka .

Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

napisz jakiego masz antywirusa, firewalla. sprawdz czy objawy wystepuja jesli wylaczysz te programy. ew sprawdz czy w trybie awaryjnym (z obsluga sieci) bedziesz mial to samo

edyta:
    http://www.piriform.com/ccleaner sciagnij, zainstaluj i przeskanuj - usuwajac to co znajdzie

Domyślnie

Hej,
    comodo antywirus, brak firewalla poza systemowym. CCleanera mam, zobaczę.

POZDRAWIAM
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Hej,
    (...) CCleanera mam, (...).

POZDRAWIAM
    jakos nie mam przekonania do tego typu programow, nigdy nie wiadomo co usuwaja, a pozniej wystepuje rozne kwiatki... moze wlasnie CC cos ci namieszal?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

A ja jako niemal zawodowy naprawiacz problemów zapytam o to, o co zawsze na starcie. Co się zmieniło od momentu, kiedy system działał poprawnie? Coś niecodziennego musiało się zdarzyć. Aha, no i co z przywracaniem systemu? Nie pamiętam czy w win7 to jest i jak działa, ale czy został ustanowiony punkt przywracania w dniu, w którym pojawił się problem? Może coś się zauktualizowało. Może coś czyściłeś? Itd... Krótko mówiąc ja nie mam pojęcia co zrobić, ale może będziesz wiedział jak dokładnie przeanalizujesz przeszłość.

Domyślnie

Case w tym, że nic nie było. Nic tak na szybko nie przychodzi do głowy. Może była jakaś aktualizacja Win. Ale nic innego. Nic nie instalowałem, odinstalowywałem. Zobaczę czy dziś jest ten sam problem. Spróbuję naprawy systemu z płyty instalacyjnej, potem CCleaner, potem znajdę chwilę i zrobię format C.
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Wrzuć płytę Win7 i wybierz naprawianie systemu. Potrwa to trochę ale prawie na pewno rozwiąże problem o ile to problem systemu a nie problem powodowany przez zewnętrzną aplikację.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

No dobra. CCleaner zero naprawy.
    Naprawa systemu z płyty zero naprawy
    teraz jak rozwinąłem okno błędu to wyskoczyło cos takiego

Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
    Nazwa aplikacji: rundll32.exe
    Wersja aplikacji: 6.1.7600.16385
    Sygnatura czasowa aplikacji: 4a5bc637
    Nazwa modułu z błędem: P1.WIC.NativeComWrapper.dll
    Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0
    Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4eb2438e
    Kod wyjątku: c0000005
    Przesunięcie wyjątku: 000010ac
    Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
    Dodatkowe informacje 1: a7aa
    Dodatkowe informacje 2: a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d
    Dodatkowe informacje 3: a7aa
    Dodatkowe informacje 4: a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d
    Czy komuś to coś mówi?
    A dwa to jeszcze pytanie o naprawę systemu. Czy jak się to tam jest do wyboru kilka poleceń w stylu :wiersz poleceń, sprawdź pamięć itp?

Pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów