Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Moj Skarb 3

Domyślnie Moj Skarb 3

nie daruje aż będą pochwały

Domyślnie

Miła dla oka kompozycja. A jak następnym razem nie będziesz takim skąpcem i fundniesz Skarbowi fryzjera to będzie na pewno lepiej

shaolin1
    Gość

Domyślnie

No porównując do tego co było na początku to jest postęp ogromny moim zdaniem na plus oczywiście.
    Nie ma już takich cieni strasznych, dla mnie mogło by być delikatnie ostrzejsze no i trochę za jasno chyba (no chyba że to taki efekt miał być artystyczny).

No i pytanie na koniec, czy to tylko u mnie na monitorze te zdjęcie wygląda tak jasno że prawie twarz biała czy u was też?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin1 Zobacz posta
    No porównując do tego co było na początku to jest postęp ogromny moim zdaniem na plus oczywiście.
    Nie ma już takich cieni strasznych, dla mnie mogło by być delikatnie ostrzejsze no i trochę za jasno chyba (no chyba że to taki efekt miał być artystyczny).

No i pytanie na koniec, czy to tylko u mnie na monitorze te zdjęcie wygląda tak jasno że prawie twarz biała czy u was też?
    to jest właśnie nowa technologia lcd pracuje teraz na sony laptopie jak patrze od góry to jest twarz bardzo jasna od dołu plamiasta nachodzącą w zółte szlak mnie trafi a potem nie wiem czy jaśniej lampę czy ciemniej, jutro porównam na dużym stacjonarnym.

Tak sobie wykombinowałem

Dzieki Panowie za komentarze
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 17-01-2012 o 04:37 Powód: dodalem zdjecie

Thumbs down

Na pierwszym nic nie jest ostre (może włosy), do tego twarz jest tak biała, że ledwo widać nos i usta.
    Oczy przymrużone w dziwny sposób, sklejone rzęsy, niechlujna fryzura

Na drugim ostrość już trudno ocenić bo wszystko zlewa się z tłem - nie wiem czy to zabieg artystyczny, ale moim zdaniem 'mocno słaby'.
    Włosy mają zielonkawo - żółty (?) zafarb, kolorowa róża dopełnia obraz kiczu..
    Ostatnio edytowane przez mus ; 17-01-2012 o 05:24
    D90 | N18-105 | N50/1.8D
    Eizo s2243w

shaolin1
    Gość

Domyślnie

a czy tu autorowi nie chodziło raczej o artyzm w tym drugim zdjęciu?

Może niech się autor wypowie

Swoją droga to faktycznie troszkę brakuje ostrości na pierwszym, ale myślałem że to wina mojego słabego monitora w laptopie...

No i moje pytanie do autora zdjęć: czy te zdjęcia są po intensywnej obróbce czy tylko wywołane z NEFa?

Domyślnie

po kompresji traci dużo na ostrości teraz trochę podniosłem
    poczekam na innych wypowiedz czy także jest biało, testuje nowa lampę wczoraj było za ciemno dzisiaj za jasno 600W z softboxem pracuje na min. teraz mecze sie z ustawieniami przysłony tzn chciałbym mieć nim 5,6 dlatego muszę ISO zwiększać a tego nie chciał bym, może kiedyś trafie w dychę .

Pytanie jaka min szybkość migawki musi być do robienia zdjęć portretowych ?

Cytat Zamieszczone przez shaolin1 Zobacz posta
    No i moje pytanie do autora zdjęć: czy te zdjęcia są po intensywnej obróbce czy tylko wywołane z NEFa?
    z NEF-a jest dużo ciemniej trochę obrobiłem może przerobiłem ale jak pisałem wcześniej gusta i guściki a po drugie jeszcze dziś sprawdzę jak to wygląda na drugim monitorze ale jak zona wstanie
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 17-01-2012 o 06:14

Domyślnie

2 na nie
    1 bardzo przyjemna, w porównaniu do pierwszych zdjęć jakie pokazywałeś postęp ogromny, natomiast zdecydowanie za jasna (0,5-1 EV). O ile twarz się z tłem nie zlewa, o tyle konturów nosa nie widać kompletnie
    | FB | BLOG |

Uprawnienia umieszczania postów