Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie reset hasła excel - mam problem :(

Witam,
    muszę otworzyć plik xls, do którego sam prawie 4 lata temu wsadziłem hasło, niezbędne do jego otwarcia. Popularna metoda słownikowa nie działa, a brute-force trwałby chyba ze sto lat. Znając moje "uzdolnienia" wsadziłem tam jakieś porąbane hasło, ze wszystkimi możliwymi znakami specjalnymi itp.

Próbowałem jakiś programików z internetu, ale niestety się nie sprawdzają

Czy ktoś ma może sposób, żeby złamać, albo zresetować hasło? Odpada metoda wysyłania pliku.

Z góry baaaardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Wszystkie odzyskiwacze haseł są podobne do siebie. Kiedyś sprawdzałem sobie ile czasu zajmie odhasłowanie jednego z moich plików. Hasło nie było bardzo skomplikowane i trwało to ok 2 dni (komputer chodził non-stop). Wydaje się, że jedyna sensowna metoda to brute force. Natomiast, żeby sensownie skrócić czas to przed zapuszczeniem tej metody postaraj się wyeliminować niepotrzebne znaki, których na ogół nie używasz np. ^%&$ itp. W niektórych programach można dodatkowo wpisać jakiś ciąg znaków, który być może zwykle używasz np. imię mamy, taty czy jakiegoś psa.

Natomiast, jeśli nie jesteś w stanie wstępnie wykluczyć części znaków to znalezienie hasła może być baaaaardzo żmudne.

Domyślnie

Linux na PS3 - jakiś czas temu złamałem 11 znakowe hasło w coś koło 3 godzin, na piecyku to chyba tylko CUDA od nVidii jeśli masz kartę obsługującą użyj programów, które potrafią ją wykorzystać.

Domyślnie

no właśnie tym "cholernym" razem użyłem innego hasła, niż te, co stosuję zazwyczaj i nie mam pojęcia jakie znaki się w nim znalazły co powoduje, że brute force może trwać wieczność. myślałem nad jakimś cudownym sposobem, żeby nie tyle co łamać hasło, ale je usunąć/wyzerować.

Robert, masz jakieś konkretne programy na myśli?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

a nie masz czasem kopii zapasowej tego pliku?

Domyślnie

Jeśli pod Windowsem to może spróbuj ElcomSoft ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    a nie masz czasem kopii zapasowej tego pliku?
    niestety
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Jest metoda ale tylko na haslo w VBA. Do Excela to chyba nic poza brute force nie pozostaje. Ale jest też dobra wiadomość. Niektóre programy pozwalają podzielić zestaw znaków w brute force na kilka mniejszych. Wtedy z pomocą użytkowników można takie hasło odzyskać szybko, trzeba tylko znaleźć jak najwięcej chętnych i udostępnić im arkusz.

Domyślnie

napisal ze odpada metoda wysylania pliku

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów