Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: magda 3

Domyślnie

Przecież to ładnie ujęta ładna dziewczyna i do tego ładnie ubrana i nawet światło jest chyba ładne. Rzeczywiście trzeba było ją podrasowywać?

Domyślnie

no to panowie - daje pole do popisu. orginał zdjecia, wszelkie propozycje mile widziane!!

d50, 18-55 DX + coolpix 4100 na zapas
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

wrzuciles foty w adobe rgb i stad na www kolory sa wyprane mocniej niz w rzeczywistosci. chociaz zafarb pomaranczowy i tak mi sie nie podoba...wole taki jak ponizej i jeszcze jedno: jak zapodajesz zdiecie do zabawy i juz zmniejszasz, to chociaz nie tak, by bylo widac jotpegowe kwadraty...

pozdr
    adam

Domyślnie

moze cos kolo tego?

PS
    te bialka to bez zadnego dotykania wygladaja jak wybielane
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

A dla mnie przede wszystkim zdjątko niezbyt ostre jest od samego początku.
    GO rozciąga się na ramieniu na sweterku co widać dobrze na oryginale i nie tylko, a twarz jakby nie teges.
    Mi to nie gra.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaziel Zobacz posta
    Z mojego rozwijania takich wątków nie wynika nic miłego zazwyczaj. Napiszę tylko, ze kolorystyka tego portretu narzuca mi skojarzenia rodem z mieszalni farb malarza pokojowego z lat 80 tych, gdzie krolujaca barwa byla lososiowa dengrengolada. By bawic sie w obrobki trzeba zrobic dobre jakosciowo zdjecie, lub przynajmniej miec pojecie o ratowaniu czegos , co sie popsulo. To piekne dziewcze ma skore w odcieniu mocno pseudowieczorowego pudru pokrywajacego zreszta nie tylko twarz, ale i reszte klatki.O nie bialym bialym na tej focie chyba nie musze pisac. Pozdrawiam.

Dzieki Zaziel, troche sie przyczepiłem, ale chcialem wiedziec o co Ci chodzi dokladnie, zawsze z tego mozna cos dla siebie wyciagnac

Domyślnie

kolejny wątek o poprawianiu twarzy modelki, z tym że tutaj od razu bazowany na tutku Stiga (zobaczysz Stig jeszcze ludzie Cię przeklną że wogóle pokazałeś drogę i teraz siedzą i dłubią, ale praktyki troszkę brak i nie wychodzi jakby chcieli)

tak tochę na szybko (z uwagi na kompresję pierwotnego zdjęcia pojawiły się takie żółte plamy przy korekcji odcienia dla skóry - makrobloki JPG, którymi nie chciało mi się bawić dokładniej):

pozdrawiam
    maruda

PS Materiał początkowy na forum opublikowany jest dość mocno skompresowany - pozwoliłem sobie zatem nazwać modelkę Magda Kompresja
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Madziulek
    Gość

Domyślnie

co Wy macie z tymi oczami.... na każdym ze zdjęc, imho za bardzo wybielone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madziulek Zobacz posta
    Madziulek, ale ja nie wybielałem tych oczu , wziąłem tylko obrazek pierwotny i globalnie zmieniłem ekspozycję (bo za ciemno dla mnie było), potem "balast" bieli, a potem się już bawiłem w retuszu trochę i koniec... tak więc spójrz na oryginalne zdjęcie i zobacz jakie tam są białka oczu (można co prawda je przygasić, ale nie widziałem potrzeby)

pozdrawiam
    marudny maruda
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madziulek Zobacz posta
    Jednym slowem trzeba je troche przyszopowac, zeby nie wygladaly jak szopowane Ech ta technologia
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów