No tylko ze zwróć uwagę , że najdłuższe 85 mm mam dostępne)
Szukaj
No tylko ze zwróć uwagę , że najdłuższe 85 mm mam dostępne)
FX
Tu już słabiej. Dobra jakość optyki i obróbki. Ale kadry i cięcia dołu przede wszystkim - oj nie. Po tylu zdjęciach spróbuję też zaproponować chwilę zadumy nad znaczeniem kadrów i nad emocjami. Widzę, że prawie wszystkie na jedno kopyto. Może warto odejść od tego stereotypu? Z mojego punktu widzenia odbiera to się tak: Maja na murku, na krawężniku, na ławeczce, na mostku, przy barierce, przy ogrodzeniu, przy parkanie 1, 2, 3. Maja patrzy w obiektyw. Pozuje. Znów i znów. Nuda i banał. No dobrze - w celu szlifowania warsztatu - ok. Czemu nie. Tylko warto mieć gdzieś tam w pamięci, że można pójść krok dalej i zacząć poruszać się w obrębie pojęć. Czyli Maja zadumana odpoczywa na ławeczce. Maja przykucnęła na murku, bo coś musiała poprawić w ubiorze. Maja zapatrzyła się w dal i zachód słońca przy barierce. Maja jest bardzo mała przy tym moście. Maja zwiedza wąskie uliczki nad kanałkiem. Czyli pokazać człowieka i jakieś jego relacje ze światem, a nie tylko w jaki sposób umie pozować i o co się oprzeć.
Jakby co, to tego typu komentarz z mojej strony oznacza, że wszelkie wcześniejsze warsztatowe niuanse, zostały już raczej dopracowane. I od techniki przechodzimy do przesłania i emocji w odbiorze.
2 piękna i idealna!
Ale zastanawiam się, co stało się z nogą na 3 - jakaś taka dziura przy samym murku.
hehe no dopiero to zauważyłem śmiesznie to wygląda , ale Majka miała takie krótkie " Spodenki " które jak widać dziwnie ułożyły się na kancie tego Murku)
mOSAd . Cenne rady , dzięki bardzo !!
FX
bardzo udana sesja, gratulacje!
...co tak pięknie rysuje ?
no wlasnie mOSAd zaserwował garść super rad które chyba sobie wydrukuje przy kolejnych próbach portretowych. Dzięki!
eh, ta Maya...
Modelina 1 klasa, zdjęcia też niezłe.
Mosad zawsze trafia w sedno, taki forumowy przeGość (oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu)
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
Kawal dobrej roboty. Swietna obrobka (delikatna, naturalna, nie nachalna). No i PIEKNA modelka. Podoba sie jako calosc.
Skontaktuj się z nami