...no to może tak?światło dzienne, obiektyw 18-55 (początki)
Uploaded with ImageShack.us
Szukaj
...no to może tak?światło dzienne, obiektyw 18-55 (początki)
no i po co ten obiektyw makro ? 90% to światło i ułożenie jedzenia... jest fajnie! trochę bym prawą stronę tła doświetlił akurat w post procesie da się to łatwo tu zrobić
Zupa zapewne smaczna, ale jaki ma związek z fotografią makro? Serwowana jest w naparstkach?
Dzięki!Chcę obiektyw macro i basta! :P
Może doradzicie coś, jak w tym przypadku delikatnie rozmyć tło...? ja tutaj np... :
To gdzie mogę wklejać podobne zdjęcia...?![]()
Ostatnio edytowane przez kathie-jo ; 15-01-2012 o 20:12
Martwa natura, Inne... To moje zdanie.
Działu stricte restauracyjnego nie ma.![]()
Smakowite. A to jest najważniejsze. Najczęściej prawdziwe jedzenie jest mało fotogeniczne i przypomina plastykowe. W związku z czym przy zdjęciach kulinarnych zastępuje się je "zamiennikami" np. cola gra kawęJeżeli to oryginały - to się Tobie udało. Podoba się!
A makro - bo porcyjki na talerzykach są "makro"![]()
Tutaj jest... podpis
Bardzo dziękuję! Nie stosuję zamienników, ciastka piekłam sama, kawa też jak najbardziej oryginalna, nieco wystygła niestety!To jest właśnie ten ból, że często fotografuję jedzenie, które przygotowałam przed chwilą. Kiedy przestygnie lub chwilę poleży, wygląda już inaczej. Znawcy twierdzą, że gorąca potrawa nadaje się do sfotografowania jedynie w ciągu 30 sekund od ułożenia na talerzu. Na razie jeszcze nie opanowałam tego tempa...
To może coś gorącego teraz... To podobno jedno z lepszych moich zdjęć (mam innego faworyta
).
no jeszcze raz powiem, jest fajnie jak to początki to co będzie dalej![]()
Skontaktuj się z nami