Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zupa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zupa

...no to może tak? światło dzienne, obiektyw 18-55 (początki)

Uploaded with ImageShack.us

Domyślnie

no i po co ten obiektyw makro ? 90% to światło i ułożenie jedzenia... jest fajnie! trochę bym prawą stronę tła doświetlił akurat w post procesie da się to łatwo tu zrobić

Domyślnie

Zupa zapewne smaczna, ale jaki ma związek z fotografią makro? Serwowana jest w naparstkach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    no i po co ten obiektyw makro ? 90% to światło i ułożenie jedzenia... jest fajnie! trochę bym prawą stronę tła doświetlił akurat w post procesie da się to łatwo tu zrobić
    Dzięki! Chcę obiektyw macro i basta! :P
    Może doradzicie coś, jak w tym przypadku delikatnie rozmyć tło...? ja tutaj np... :

Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Zupa zapewne smaczna, ale jaki ma związek z fotografią makro? Serwowana jest w naparstkach?
    To gdzie mogę wklejać podobne zdjęcia...?
    Ostatnio edytowane przez kathie-jo ; 15-01-2012 o 20:12

Domyślnie

Martwa natura, Inne... To moje zdanie.
    Działu stricte restauracyjnego nie ma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Martwa natura, Inne... To moje zdanie.
    Działu stricte restauracyjnego nie ma.
    To spadam do INNYCH. Szkoda, że nie ma wątku Fotografia Kulinarna... Ale dzięki za wszystko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kathie-jo Zobacz posta
    To spadam do INNYCH. Szkoda, że nie ma wątku Fotografia Kulinarna... Ale dzięki za wszystko.
    Nie spadaj, przeniosę wątek.

Domyślnie

Smakowite. A to jest najważniejsze. Najczęściej prawdziwe jedzenie jest mało fotogeniczne i przypomina plastykowe. W związku z czym przy zdjęciach kulinarnych zastępuje się je "zamiennikami" np. cola gra kawę Jeżeli to oryginały - to się Tobie udało. Podoba się!
    A makro - bo porcyjki na talerzykach są "makro"
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Smakowite. A to jest najważniejsze. Najczęściej prawdziwe jedzenie jest mało fotogeniczne i przypomina plastykowe. W związku z czym przy zdjęciach kulinarnych zastępuje się je "zamiennikami" np. cola gra kawę Jeżeli to oryginały - to się Tobie udało. Podoba się!
    A makro - bo porcyjki na talerzykach są "makro"
    Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    no jeszcze raz powiem, jest fajnie jak to początki to co będzie dalej
    Bardzo dziękuję! Nie stosuję zamienników, ciastka piekłam sama, kawa też jak najbardziej oryginalna, nieco wystygła niestety! To jest właśnie ten ból, że często fotografuję jedzenie, które przygotowałam przed chwilą. Kiedy przestygnie lub chwilę poleży, wygląda już inaczej. Znawcy twierdzą, że gorąca potrawa nadaje się do sfotografowania jedynie w ciągu 30 sekund od ułożenia na talerzu. Na razie jeszcze nie opanowałam tego tempa... To może coś gorącego teraz... To podobno jedno z lepszych moich zdjęć (mam innego faworyta).

Domyślnie

no jeszcze raz powiem, jest fajnie jak to początki to co będzie dalej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów