Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie landscape (amator :)

3.

źródło

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 27-10-2024 o 11:56 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie

Miejsca świetne, ale tak sobie pokazane. Kadrowanie niestety deczko kuleje, obróbka też. Jest krzywo i niedbale (1 i 2). Dużo tam przeszkadzajek, niedoświetlona prawa strona na 1. Nie wiem czy nie za ostre światło. 3 i 4 maja potencjał, tylko kompozycja znów leży, ale można trochę wykadrować, pomyśleć nad obróbka i może być całkiem ładny zachód.

Ogólnie jeśli to Twoje początki to uważam, że bardzo źle nie jest, ale musisz poczytać o kompozycji, ekspozycji i douczyć się trochę obróbki zdjęć.
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

Podpiszę się pod tym co powyżej,.. dodam tylko ,.. szukaj kadrów z mniej wymagającymi warunkami świetlnymi,..Powodzenia.

Domyślnie

3 chyba najlepsza
    N D7000 + T 17-50 f2.8 VC + N 35 f1.8G + N 70-300 VR + N 85mm f1.8D

Domyślnie

Piekne naturalne krajobrazy. Szczególnie to ze słoneczkiem mi się podoba. I kolory też takie aż bajkowe.

Tak trzymaj.

Pozdrawiam serdecznie.
    D700

Domyślnie

1. fajny kadr! Warto żebyś kiedyś tam o innej godzinie wróciła i wtedy bardziej pokazać ten klif po prawej.
    Co do 6. była by dobra gdyby nie te trawa w kadrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek W. Zobacz posta
    Piekne naturalne krajobrazy. Szczególnie to ze słoneczkiem mi się podoba. I kolory też takie aż bajkowe.

Tak trzymaj.
    Tak nie trzymaj! Rozwijaj sie, ale nie trzymaj takiego kierunku!
    A powiedz mi kolego co w nich jest naturalnego?
    Najciekawiej prezentuja sie te zdjecia robione w południową lampe, dwa pierwsze, ale na obu woda sie leje na biurko
    Pozostale, niestety niedoswietlone i takie, ze tak powiem o tresci "mam nowy aparat" co oczywiscie nie jest zle, bo od czegos sie zaczyna....ale do prezentacji sie nie nadaja.
    Na poczatek moge powiedziec, zebys odpuscila sobie zdjecia pod slonce do czasu kiedy opanujesz troche ekspozycje i obrobke, pilnuj prostych horyzontow, bo tam gdzie jest horyzont w calosci na zdjeciu jest prosto a na tych dwoch pierwszych jest bardzo zle......
    Masz zdjecia zachodow slonca a te zdjecia z klifem pokazujesz robione w porze polodniowej, te zachody wlasnie na to byly i wtedy trzeba bylo fotografowac ciekawe tematy....
    Wodospadzik, ok, ale to takie treningowe raczej jest
    Nie obrazaj sie, obserwuj, czytaj i rob zdjecia, musisz dazyc do takich zdjec jak sie Tobie podobaja u najlepszych
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 16-01-2012 o 02:36 Powód: błąd ort."polodniowa"

berta krakowianka
    Gość

Domyślnie

Przeczytałam wypowiedzi jak i tę oastatnią kolegi coś grzebiącym przy nosku i sama już nie wiem. Bo jak patrzę na te właśnie zdjęcia to mi się wydają być bardzo naturalne. Jak ja robię zdjęcia i patrzę na wyświetlacz to też tak widzę więc chyba jest ok. Ja tak to rozumiem. A poza tym te zdjęcia są bardzo ładne i takie egzotyczne. A zdjęcie numer trzy wyglądałoby pięknie nie tylko na ekranie komputera ale też w niejednej galerii.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Proszę czytać regulamin. Maksymalny rozmiar zdjęć 1000/800. Wątki z nadmiarowymi zdjęciami będę zamykał przy pierwszym wejściu, a później usuwał.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

dzieki wszystkim za komentarze za te dobre i za te pouczajace

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów