Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie bateria nikon D5100

dziś zakupiłam nikona D5100. gdy nadszedł czas na ładowanie akumulatora dioda zaczęła migać. W instrukcji niby pisze, ze jeśli dioda pulsuje należy zgłosić usterkę do serwisu. a co z miganiem? to naturalny stan ładowania?

Domyślnie

Witam.

Nie jestem do końca pewien o której diodzie Koleżanka pisze. Jeżeli chodzi o tą na ładowarce MH-24, to podczas ładowania powinna mrugać. Gdy akumulator jest już naładowany, to świeci światłem ciągłym.

Pozdrawiam.

Domyślnie

tak, właśnie chodzi mi o tą na ładowarce. dziękuję za pomoc

Domyślnie

A gdy jest problem z baterią/ładowarką to mruga bardzo szybko (można powiedzieć pulsuje). Mi raz się zdarzyło gdy dotknąłem baterii podczas ładowania, pewnie jakiś ładunek przeskoczył i urządzenie "zareagowało nerwowo". Należy wtedy przerwać ładowanie i spróbować raz jeszcze.

Domyślnie

jeżeli bateria miga na ekranie należy wtedy ładować czy ma się sama wyłączyć? i taką baterię jakoś się 'ulepsza' dłuższym ładowaniem jak w komórce? te 3 dłuzsze pierwsze ładowania?

Domyślnie

Jeżeli aparat zgłasza rozładowanie akumulatora (mruganie wskaźnika na ekranie połączone z zablokowaniem możliwości wykonywania dalszych zdjęć), to wtedy można spokojnie rozpocząć ładowanie. Nigdy się nie bawiłem w dłuższe niż potrzeba ładowanie akumulatorów, przed czym zresztą ostrzega instrukcja obsługi.
    Cytat Zamieszczone przez Nikon Corporation
    Dalsze ładowanie w pełni naładowanego akumulatora może doprowadzić do pogorszenia jego parametrów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewka.sz Zobacz posta
    jeżeli bateria miga na ekranie należy wtedy ładować czy ma się sama wyłączyć? i taką baterię jakoś się 'ulepsza' dłuższym ładowaniem jak w komórce? te 3 dłuzsze pierwsze ładowania?
    Po naladowaniu baterii do pelna ladowarka przestaje ladowac i mozesz ja trzymac podlaczona nawet przez tydzien i nic ci to nie da. Tak robilo sie dawniej, kiedy akumulatory byly niklowe.

Domyślnie

Witam. Wczoraj kupiłem nikon d5100. wkładam kartę pamieci, formatuję. robię zjęcie a na ekraniku wyskakuje komunikat brak karty pamięci. wyciagam kartę, wkładam jeszcze raz, robie dwa zdjęcia, wchodzę na podgląd zdjęć są, potem robie następne zdjęcie i znowu wyskakuje komunikat brak karty pamęci. Według instrukcji karta jest odpowiednia. co może być nie tak??? bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam

Domyślnie

Mamy dział o zasilaniach aparatów.
    Cytat Zamieszczone przez zajac1986kamil Zobacz posta
    Witam. Wczoraj kupiłem nikon d5100. wkładam kartę pamieci, formatuję. robię zjęcie a na ekraniku wyskakuje komunikat brak karty pamięci. wyciagam kartę, wkładam jeszcze raz, robie dwa zdjęcia, wchodzę na podgląd zdjęć są, potem robie następne zdjęcie i znowu wyskakuje komunikat brak karty pamęci. Według instrukcji karta jest odpowiednia. co może być nie tak??? bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
    Co to za karta?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

rsz
    Rafał Szalek

mam karte sandisk sdhc 4 gb

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów