Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Dyfuzor do Makrofotografii

CO prawda jestem przeciwnikiem flesza.. ale okazuje sie ze czesto bardzo by mi sie przydal. Wiem ze mozna zrobic sobie z kartonu, folii odbijającej , papieru sniadaniowego. Problem tylko taki, ze przy noszeniu zajmuje to troche miejsca... znalazlem ostatnio w sklepie Freepers taki produkt:

http://fripers.pl/product_info.php/i...rterskiej.html

Czy mogloby z powodzeniem nadać sie do makro D700+ Sigma 150? Jest skladane trwałe i dość dlugie..

Czy moge prosic o wypowiedzenie się kolegów od makra ?

Pozdr. JArek
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Nadać to może i się nada tylko strasznie badziewiasto to wygląda. Pracuje na takim samym zestawi jak podaeles i ja np stawiam sobie zboku softbox reporterski( +sb900) i wyzwalam go zdalnie uzyskując przyjemne miękkie światełko

Domyślnie

Jeżeli chodzi o badziewny wygląd sprzętu do makro to polecam obejrzeć http://www.youtube.com/watch?v=wqRn3...eature=related - efekty i koszty rekompensują wygląd zestawu
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Tak zgadza sie tylko zauważ ze z a ten wynalazek z pierwszego linku chcą 82 zl. Poszukaj w wątkach był nawet projekt jak samemu wykonać dyfuzor do makro.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

To z fripers nie nada się bez modyfikacji, bo zbyt słabo rozprasza światło. Przeznaczenie raczej reporterskie, na większe odległości. Będą rozbłyski i prześwietlenia. Potrzebny jeszcze dodatkowy dyfuzor wewnątrz, a najlepiej, żeby całość była większa, tak jak np. ta samoróbka z filmu.

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi. Dyfuzor domowej roboty mialem... ladnie dziala ale myslalem nad czyms co da sie zlozyc bo przy pieszych makro wycieczkach przydaloby sie cos skladanego zamiast nastepnej torby tylko po to, zeby dyfuzor nosic... Lamp pierscieniowych nie chce bo mialem kiedys i o ile w motylkach i kwiatkach bylo ladnie o tyle wystarczyl blyszczacy pancerzyk albo krope wody i juz swietliste ringi na powierzchni co paskudnie wygladalo.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Domowa robota i składany -> link.
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek78 Zobacz posta
    Do statycznych obiektów tak. Mam coś podobnego od Novoflexa (większe jednak) i praktycznie nie używam, bo regulacja siły światła minimalistyczna; w tej z linku wszystko albo 1/2.

Uprawnienia umieszczania postów