Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie DDR3 1333 a 1600

Witam
    Mam pytanie odnośnie tych dwóch rodzajów pamięci, spotkałem się z wypowiedziami posiadaczy, że 1600-tki dużo mocniej się grzeją mimo radiatorów, czy ktoś kto miał styczność przy przesiadce, czy wymianie mógłby się podzielić doświadczeniem w tej materii ?
    Drugie pytanie, na jakim poziomie odnotowuje się praktycznie wzrost wydajności w tych dwóch rodzajach ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Witam
    Mam pytanie odnośnie tych dwóch rodzajów pamięci, spotkałem się z wypowiedziami posiadaczy, że 1600-tki dużo mocniej się grzeją mimo radiatorów, czy ktoś kto miał styczność przy przesiadce, czy wymianie mógłby się podzielić doświadczeniem w tej materii ?
    Drugie pytanie, na jakim poziomie odnotowuje się praktycznie wzrost wydajności w tych dwóch rodzajach ?
    To zalezy jakie to byly pamieci, jakies kingstony czy inne tanie moga sie grzac bo tak naprawde sa lekko podkreconymi 1333......wzrost wydajnosci bedzie niezauwazalny golym okiem, chyba, ze bedziesz pracowal ze stoperem......to sie nazywa "onanizm sprzetowy" wiec jak nie masz mozliwosci kupna okazyjnie 1600 to bym sie nie pakowal

Domyślnie

No dobra to zapytam inaczej W takim razie co dokładnie polecacie z 1333 16GB jaka firma, jaka seria.

Domyślnie

Ja mimo wszystko bralbym 1600, o ile roznica w cenie nie jest spora. Roznice w wydajnosci beda czysto syntetyczne, widoczne w benchmarkach. Moze przy quad channel beda troche wieksze, ale gdybys mial plyte z quad channelem to zakladam ze poprosilbys w sklepie " te najlepsze" ^^
    Z ciekawosci, jak ludzie sprawdzaja czy im sie grzeja pamieci?
    Tak na prawde ciezko cos polecic nie znajac kasy i zastosowan. Ja np nie polecilbym OCZow, bo mi sie posypaly 2x, a kingstony hyperXy nie. Za to mam znajomego ktory mial zupelnie odwrotnie. HyperXy wymienial, a OCZ zawsze byly dobre. 1333 ciezko polecic tez ze wzgledu na to ze jest ich mniej na rynku ( przynajmniej mi sie tak wydaje ) niz 1600.

Na pewno kosci z radiatorami - wygladaja ladniej ( to ze te radiatory w duzej czesci przypadkow niewiele daja to niewazne ).
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

No dobra to zapytam inaczej W takim razie co dokładnie polecacie z 1333 16GB jaka firma, jaka seria.
    Sprawdź w instr. swojej MoBo, tam masz listę rekomendowanych kości pamięci.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Tak na prawde ciezko cos polecic nie znajac kasy i zastosowan. Ja np nie polecilbym OCZow, bo mi sie posypaly 2x, a kingstony hyperXy nie.
    Na pewno kosci z radiatorami - wygladaja ladniej ( to ze te radiatory w duzej czesci przypadkow niewiele daja to niewazne ).
    U mnie też hyperX działały zawsze, miałem je w starym, mam i w nowym kompie. Co do radiatorów - trafiłem na wersję szarą (nie przepadam za niebieskim ;oP). Tak, wiem, że i tak nie widać ;oP
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

No w zasadzie na początku miałem chętkę na te kości http://www.komputronik.pl/product/11..._Genesis.htmlz tym, że x2 czyli do pełnej 16-tki

Domyślnie

Pffff! Specjalnie szukalem niebieskich...
    Tak jak powiedzial kolega nowart, sprawdz jakie pamieci sa wpisane w instr od Twojej mobo. Z Geilami i Patriotami bywa roznie jezeli chodzi o podkrecanie - czesc plyt glownych sie buntuje przy 1866, etc. Chcesz pamieci z CL 9 czy lepsze? Bo jezeli lepsze to wybor jest znacznie bardziej ograniczony.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

No w zasadzie na początku miałem chętkę na te kości http://www.komputronik.pl/product/11..._Genesis.htmlz tym, że x2 czyli do pełnej 16-tki
    U mnie są takie tylko szare. I 2 sztuki, nie widzę potrzeby dokładania kolejnych ;o)

@Kurtz: a ja się ucieszyłem jak zobaczyłem, że robią inne niż niebieskie ;oP
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Tak CL9 mi wystarczą a lista obsługiwanych jest tu http://www.asrock.com/mb/memory.pl.asp?Model=P67%20Pro3

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów