Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A moim zdaniem robisz karkołomny błąd, skoro planujesz przesiadkę na FX (chyba że masz za dużo kasy, to spoko).
    Zajrzyj do tego wątku i mojego posta (w tym momencie na końcu):
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...38#post2680438
    Kupowanie 17-55 ma sens w zasadzie jedynie wtedy, gdy planujesz go sobie zostawić. Albo używać dłuższy czas chociaż.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Kupowanie 17-55 ma sens w zasadzie jedynie wtedy, gdy planujesz go sobie zostawić. Albo używać dłuższy czas chociaż.
    używany???
    przy przesiadce na FX odsprzeda za tyle za ile kupi lub z symboliczną "stratą".
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1 Zobacz posta
    używany???
    przy przesiadce na FX odsprzeda za tyle za ile kupi lub z symboliczną "stratą".
    Właśnie: ze stratą czasu i pieniędzy.
    Oczywiście, zależy kiedy kolega planuje przesiadkę. Ja na jego miejscu nie czekałbym ani chwili.
    W tym kontekście zamienianie szkieł na 17-55 jest sztuką dla sztuki.
    Gorąco polecam jak najszybciej nabyć D700 i szkło/szkła do niego. Chyba, że kolegę stać na pozostanie jedną nogą w DX, to jak najbardziej, popieram 17-55, które świetnym szkłem jest.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    A moim zdaniem robisz karkołomny błąd, skoro planujesz przesiadkę na FX (chyba że masz za dużo kasy, to spoko).
    Zajrzyj do tego wątku i mojego posta (w tym momencie na końcu):
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...38#post2680438
    W 100% popieram. Skoro planujesz przerzucić się na FX to wydawanie ponad 3k na szkło TYLKO pod DX to szczyt głupoty mz.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    W 100% popieram. Skoro planujesz przerzucić się na FX to wydawanie ponad 3k na szkło TYLKO pod DX to szczyt głupoty mz.
    większy czy mniejszy niż trzymanie trzech już posiadanych szkieł DXowych?
    przecież kolega chce WYMIENIĆ te trzy szkła na N17-55...

Rycerz
    Gość

Domyślnie

N 17-55

Domyślnie

jak kolega planuje zakup FX to niech lepiej zaczyna myśleć o szkłach pod FX zmiana 3 szkieł DX na jedno DX w perspektywie posiadania FX nie ma żadnego sensu!
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    jak kolega planuje zakup FX to niech lepiej zaczyna myśleć o szkłach pod FX zmiana 3 szkieł DX na jedno DX w perspektywie posiadania FX nie ma żadnego sensu!
    pytanie tylko kiedy to będzie... zapewne każdy w jakiejś perspektywie planuje przejść na FX
    dysponując budżetem kolegi w którego zdaje się wliczona jest jeszcze kaska ze sprzedaży trzech szkieł DX to ten FX pewnie za jakiś czas dopiero. Bo D800 to raczej do tanich nie będzie należał
    A ile w tym czasie można zdjęć zrobić?

Domyślnie

Lepiej kup sigmę 17-50 2,8 OS HSM najnowszy model - świetna optyka, szybki AF i do tego stabilizacja Kupisz nówkę z 5-letnią gwarancją w cenie używanego Nikkora.
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Co do FX-a to przy sprzedaży D90 i dwóch szkieł +(filtry, grip i inne pierdoły) myślę że około 4k był bym wstanie "zrobić". Przy dołożeniu kolejnych 4 (tutaj myślę np o ratach w FJ) ma D700 ale nie mam pod niego standard zooma a jestem przyzwyczajony do 17-50 na DX czyli 24-70 na FX na które to szkło po prostu mnie nie stać. W DX "jedną nogą" i tak zostanę (D300s). Sigma 17-50 nie wchodzi w grę, nie chce pchać się w nie systemowa szkła (stabilizację w 17-50 mam w 90% wyłączoną) A D800 patrząc na specyfikację o jakiej mowa w w wątku spekulacyjnym czyli 36mpx i mało fps to nie dla mnie karolt czyli mówisz że przy planach FX-owych jakiekolwiek doinwestowanie DX-a nie ma sensu?
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów