Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 108

Wątek: wtf ? pentax 67

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

mam wrazenie, ze pierwsza vers. czyli 67 jest srednio polowe tansza od 67 II - szkla 2,4/105 maja rozstrzal od 400 do 750 pln

Domyślnie

Ceny idą w górę ogólnie na analogi. Trzy lata temu za Olympusa 35 SP dałem z przesyłką doma 30 Euro, a ostatnio sprzedałem go na pniu za 100 Funtów. Podobnie ze szkłami. Rok temu za Zenzanona-PS 50/3,5 w stanie nówka, komplet jeszcze w pudełku dałem 85 Euro, teraz ogryzki są dwa razy droższe. I to jest chyba ogólny trend jak się zdążyłem zorientować. Coż, analog jest coraz popularniejszy co uderza nas po kieszeniach
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

Rozmawialem ze znajomym fotografem, ktory w kliszowcach siedzi od lat i obserwuje rynek i mowi dokladnie to samo: moda wrocila ! Dzieci kupuja analogowe aparaty bo to jest teraz QL (wystarczy zobaczyc co sie dzieje w segmencie Holga & Diana cale lomo) bardziej ambitni kupuja lustrzanki bo rodzice za to placa i tym sposobem ceny ida w gore prawo rynku. Pozostaje miec tylko nadzieje ze za kilka miesiecy bedzie moda na cos innego i ceny "z kosmosu" wroca na ziemie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    Rozmawialem ze znajomym fotografem, ktory w kliszowcach siedzi od lat i obserwuje rynek i mowi dokladnie to samo: moda wrocila ! Dzieci kupuja analogowe aparaty bo to jest teraz QL (wystarczy zobaczyc co sie dzieje w segmencie Holga & Diana cale lomo) bardziej ambitni kupuja lustrzanki bo rodzice za to placa i tym sposobem ceny ida w gore prawo rynku. Pozostaje miec tylko nadzieje ze za kilka miesiecy bedzie moda na cos innego i ceny "z kosmosu" wroca na ziemie
    ja tam wole trochę nieco wyzsze ceny za aparaty i szkła, ale stały popyt na filmy i ich produkcję
    Völkchlor

Domyślnie

Pastwisko - troche (30%?) to by kazdy przelknal ale nie 100% wzrost cen i o dziwo dotyczy to wlasnie systemu pentaxa - hassel nie ma takich zawirowan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    Pastwisko - troche (30%?) to by kazdy przelknal ale nie 100% wzrost cen i o dziwo dotyczy to wlasnie systemu pentaxa - hassel nie ma takich zawirowan
    A na co ci ten aparat za połowę ceny jak nie bedziesz miał co do niego wsadzic?
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    A na co ci ten aparat za połowę ceny jak nie bedziesz miał co do niego wsadzic?
    zapasy z lodowki starcza na rok moze poltorej, a poza tym bez przesady wszystkie firmy nie padna z dnia na dzien a ceny filmow nie skocza do gory o 500%

Domyślnie

Bo Pentax jest relatywnie tani, a Hassy i tak za drogi
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

zapasy z lodowki starcza na rok moze poltorej
    Rok jest rodzaju męskiego, więc na półtora roku.
    Może nie padną wszystkie naraz, ale mogą wpaść na świetny pomysł (jak Ilford), że skoro nie ma wyboru, to można łupić klientów
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów