Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 78
    Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez triggerman Zobacz posta
    No właśnie można ją kupić za dokładnie 1720 zł a używanej lampy wolę nie kupować -- nowa sb-900 ok 1500 zl więc chyba lepiej dołożyć do najnowszego modelu? Fakt mój aparat za duży nie jest (D5000), ale mam grip i chyba to wszystko dźwignę a i ewentualna przesiadka na inne body -- jak sam piszesz -- bez obaw.
    Kup sobie kolego SB 700; zaoszczędzisz grosza, zyskasz mniejsze gabaryty i z pewnością będziesz z niej zadowolony.
    700-tce nie brakuje niczego do amatorskich zastosowań. Mocą się nie sugeruj, bo nie na tym polega używanie lampy by walić nią na full.
    Co do trwałości, to o ile nie trafisz na jakiś wadliwy egzemplarz, to lampa nawet przy bardzo inetensywnej eksploatacji wytrzyma zmianę kilku puszek.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Wybierz Metza 58 AF-2 - lampa nie do zajechania, solidne niemieckie wykonanie Dwa palniki, mało zżera prądu, nie grzeje się, długo by wymieniać Nieco droższa od Nissina ale IMHO warto dołożyć za jakość. Używki można dorwać, szczególnie wersji AF-1 po 700-800 zł.
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Myslalem, ze tak bedzie -- ile osob, tyle roznych propozycji. Jak to niedobrze, ze jest taki duzy wybor na rynku ktos jeszcze?

Wysłano z HTC Vision z użyciem Tapatalk

Domyślnie

Moim danie sam odpowiedziałeś sobie na zadane pytanie... Chcesz bawić się w strobing...

Masz 2000pln? - Kup dwie di866 MKII - jeszcze zostanie na akcesoria do nich...
    Masz 3000pln? - Kup di866MKII + SB-910
    Masz 4000pln? - Kup dwie SB-910

Gdy tylko zaczniesz bawić się w strobing druga lampa i tak Cię "dopadnie" szybciej niż myślisz....

Domyślnie

Najpierw może opanuję jedną lampę, a potem zacznę myśleć o drugiej

Domyślnie

podobno nie warto mieszac lamp roznych producentow poniewaz maja rozna temperature barwowa. ja bym zaczal od sb900/sb910 (mocy nigdy nie za malo) a potem dokupil druga 900 badz 700
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    podobno nie warto mieszac lamp roznych producentow poniewaz maja rozna temperature barwowa. ...
    To co ze światłem zastanym ?! Też nie warto mieszać?
    Festina lente!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Q Zobacz posta
    To co ze światłem zastanym ?! Też nie warto mieszać?
    No właśnie, przeglądając wątki o strobingu zauważyłem, że doświadczeni użytkownicy łączą ze sobą przeróżne lampy.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez triggerman Zobacz posta
    No właśnie, przeglądając wątki o strobingu zauważyłem, że doświadczeni użytkownicy łączą ze sobą przeróżne lampy.
    To raczej proza życia niż świadomy wybór. Bywa, że lampy różnych producentów ( i z różnych lat produkcji ) mają różne temperatury barwowe, co nie jest porzadane.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Na Twoim miejscu kupiłbym SB-700 (trochę słabsza i droższa, ale lepiej wyposażona i bardziej ergonomiczna) lub Metz'a 50 AF-1 (trochę mocniejsza i tańsza, ale bez akcesoriów w komplecie i mniej wygodnym tylnym panelem) a resztę kasy odłóż na obiektyw czy cokolwiek innego. Jeżeli nie jesteś przekonany, że potrzebujesz SB-900/910 to znaczy, że nie potrzebujesz . Poza tym u mnie na body i tak dużo częściej ląduje właśnie SB-700 niż SB-900 (wystarczająca moc, mniejsza waga i wymiary, super ergonomia).
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów