Szanowni i doswiadczeni uzytkownicy lamp mam dylemat wart prawie 1000 zl![]()
Chce kupic lampe. Interesuje sie tematem od dluzszego czasu. Przeczytalem chyba wiecej niz powinienem, ale i tak jeszcze chetnie poczytam wasze opinie. "Nakrecilem sie" na najnowsza "sabinke" tylko czy jest sens, zebym ja kupil skoro to ma byc moja pierwsza lampa? Czy naucze sie robic nia cos sensownego zanim palnik sie wyeksploatuje?wymienia sie je w ogole?
Dobre opinie zbiera di866 mark ii (w przeciwienstwie do swojego poprzednika) choc w ogole nie ma ich zbyt wielu. Oczywiscie scieraja sie tu dwa fronty: jedni mowia, ze jak kupowac, to porzadnie, bo to zakup na lata, a i systemowka zapewnia pelna kompatybilnosc z aparatem. Inni mowia, ze za duzo mniej ma sie praktycznie to samo w nissinie. Dodam, ze pewnie zaczne eksperymentowac ze strobingiem (tak, wiem, ze 1 lampa to malo), wiec sb bylaby dobra podstawa, gdybym pozniej chcial dokupic kolejna lampe. Mowia ze nissin daje inna barwe, ze cos tam "zamula" i ogolnie sa przeciwnikami niesystemowek z takich czy innych powodow.. A wlasnie ta lampa zwrocila moja uwage jako alternatywa dla 910. A moze sb 700 choc ma slabszy bysk?
Mam metlik w glowie. Dodam, ze moge sobie pozwolic na sb-910, ale chodzi o to, zeby pieniadze wydac rozsadnie. Jestem ciekaw waszych opinii, za ktore z gory dziekuje.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami