Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: e-PIT

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie e-PIT

Znam się na podatkach tak samo jak na budowie Boeinga a rozliczyć muszę najem lokalu. Zssałem sobie odpowiedni PIT w formie PDF, który służy do składania przez internet. Wpisałem kwotę przychodu i reszta się sama pokazała w odpowiednich rubryczkach. I teraz pytanie - czy on sam wypełnił aby na pewno wszystko co powinno być wypełnione?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Znam się na podatkach tak samo jak na budowie Boeinga a rozliczyć muszę najem lokalu. Zssałem sobie odpowiedni PIT w formie PDF, który służy do składania przez internet. Wpisałem kwotę przychodu i reszta się sama pokazała w odpowiednich rubryczkach. I teraz pytanie - czy on sam wypełnił aby na pewno wszystko co powinno być wypełnione?
    A nie masz możliwości sprawdzenia poprawności? W wersji "samodzielnej" e-Deklaracji jest możliwość sprawdzenia, czy wszystkie pola zostały wypełnione.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Dzięki Było na górze formularza. Czyli mozna słać bez obaw. Sprytne te formularze

Domyślnie

Dzięki Było na górze formularza. Czyli mozna słać bez obaw. Sprytne te formularze
    Sprytne, a do tego nie trzeba generować stosów papieru. I nawet korektę można tak wysłać ;o)
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

No dobra. Jak to cholerstwo wysłać ?

Ściągnąłem wtyczkę do readera ale coś nie wiem co dalej. Pokazuje mi takie opcje :

ale żadna opcja nie pozwala mi wysłać PITa

Domyślnie

a druga pozycja?
    podpisz i wyślij

Domyślnie

Byłoby zbyt prosto. To jest opcja do wysłania PITu z kwalifikowanym podpisem do którego potrzebny jest odpowiedni certyfikat. PIT 28, który ja muszę złożyć nie wymaga podpisu. Za to zdecydowanie wymaga wysłania......

Domyślnie

Byłoby zbyt prosto. To jest opcja do wysłania PITu z kwalifikowanym podpisem do którego potrzebny jest odpowiedni certyfikat. PIT 28, który ja muszę złożyć nie wymaga podpisu. Za to zdecydowanie wymaga wysłania......
    W razie W - ściągnij wersję niezależną (tj. aplikację a nie wtyczkę do Readera), tam da się na pewno. Tylko musisz, w ramach weryfikacji że Ty to Ty, wpisać kwotę przychodu za poprzedni rok podatkowy.
    Serio nie ma tego w tej wersji, którą masz? Grubo.

Domyślnie

Miałem starą wtyczkę. Ale i tak leżę. Bo trzeba właśnie podać kwotę przychodu za 2010 a niestety nie mam kopii PIT'u za poprzedni rok. Czyli nie wyślę elektronicznie ?

Domyślnie

Miałem starą wtyczkę. Ale i tak leżę. Bo trzeba właśnie podać kwotę przychodu za 2010 a niestety nie mam kopii PIT'u za poprzedni rok. Czyli nie wyślę elektronicznie ?
    Nic z tego, nie masz możliwości weryfikacji. Pozostaje Ci poczta.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów