Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wigilia w TWON

Domyślnie Wigilia w TWON

Ubiegłego roku przegapiłem i wykonałem jedynie fotoreportaż z balu karnawałowego. Teraz jednak pilnowałem terminu i spędziłem kilka godzin z niesamowitymi ludźmi; podopiecznymi i terapeutami Towarzystwa Wspierania Osób Niepełnosprawnych w Świeciu. Zacząłem dzień wcześniej od dokumentowania pracy nad potrawami, a w samą wigilię uczestniczyłem w dopinaniu szczegółów, mszy świętej, tradycyjnym dzieleniu się opłatkiem i oczywiście wieczerzy.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Pełny set -> tutaj.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Świetne zdjęcia swoją drogą, a zmierzenie się z tak trudnym tematem to drugie.
    Naprawdę, wielki szacunek za odwagę wejścia "z obiektywem" w środowisko, w którym mogłeś spotkać się z brakiem akceptacji. Szczerze mówiąc fotograf wszędzie jest traktowany jako zło konieczne, ale sam miałem styczność z ludźmi niepełnosprawnymi i wiem jak ciężko jest przekonać ich że robisz to w dobrej intencji, a nie po to aby ich ośmieszyć.
    Jeszcze raz gratuluję odwagi i świetnych zdjęć.
    Pozdrawiam, Kuba.Daf.

Domyślnie

Brakuje mi trochę ciasnych portretów, jakiegoś detalu, ale tak czy siak -- dobra robota. Dział wreszcie odżył… choć na chwilkę.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Dawno tu mnie nie było. I wybrałem dobry moment na odwiedziny - Twoje prace zawsze oglądam z przyjemnością.
    N

Domyślnie

11 bardzo wymowne, a 13 dla mnie majstersztyk (odwrócona uwaga chłopców...)
    NIKON

Domyślnie

Bardzo solidny reportaż, Twoje wątki są inspirujące. Pokazuj więcej!

Domyślnie

Wg mnie bardzo mocny i wymowny reportaż!
    Kilka naprawdę świetnych kadrów - 2, 4, 10, 11, 13, 15.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Wg mnie bardzo mocny i wymowny reportaż!
    Ja bym rzekł raczej -- dosłowny.

I jeszcze nawiązując do wcześniejszych słów kolegi:
    Cytat Zamieszczone przez Kuba.Daf Zobacz posta
    Naprawdę, wielki szacunek za odwagę wejścia "z obiektywem" w środowisko, w którym mogłeś spotkać się z brakiem akceptacji.
    Osobiście mam jednak całkiem odmienne spostrzeżenia. Ludzie niepełnosprawni czy to umysłowo czy fizycznie, często są o wiele bardziej otwarci na fotografa niż inni. Nie są to tylko moje spostrzeżenia, wielu reportażystów miało podobne doświadczenia, a że temat -- nie ukrywajmy -- dość mocno wyeksploatowany, więc i opinii sporo.
    W każdym razie… wiadomo: starcy, niepełnosprawni, bezdomni to swoista klasyka reporterki, ale z tym szacunkiem i odwagą bym nie przesadzał.

PS Naturalnie nie piszę, że taki reportaż jest „jak splunąć” -- wymagał pracy i oka, natomiast nie robiłbym też z niego wielkiego halo.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 13-01-2012 o 02:49
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

nie wiem, czy dałabym rade sprostać takiemu zadaniu, z jakim Ty poradziłeś sobie wspaniale!
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów