Close

Strona 42 z 123 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Czy ktoś orientuje się, w jaki sposób w LR4 wyświetlać ogniskową przeliczoną dla pełnej klatki? Jakiś plugin? Najchętniej w trybie lupy, wraz z innymi informacjami. Natywnie widzę tylko możliwość prezentacji oryginalnej ogniskowej, co w przypadku lx5 wygląda kiepsko (jestem przyzwyczajony do filmu 35mm).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerles Zobacz posta
    Czy ktoś orientuje się, w jaki sposób w LR4 wyświetlać ogniskową przeliczoną dla pełnej klatki? Jakiś plugin? Najchętniej w trybie lupy, wraz z innymi informacjami. Natywnie widzę tylko możliwość prezentacji oryginalnej ogniskowej, co w przypadku lx5 wygląda kiepsko (jestem przyzwyczajony do filmu 35mm).
    Na razie w samym LR4 nie ma takiej możliwości, ale ponieważ w Exifie jest taki wpis 'ogniskowa dla 35 mm' (a przynajmniej w moich Exifach), więc myślę, że ktoś mógłby napisać taki plugin. A powiedz, szukałeś takiego pluginu?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Owszem, szukałem, chociaż nie mogę powiedzieć, żebym życie poświęcił.

Domyślnie

Hm, to czarno widzę bez plugina. Ale możesz kogoś zainteresować napisaniem takiego.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

No ale przecież jak ta informacja jest w exif to widać ją w panelu Metadata w widoku EXIF. Jak jej nie ma to program niema skąd wiedzieć jaką wielkość ma mieć ta wartość.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Ale to, że ją widać w panelu Metadata, to jest fajne, ale nic nei wnosi, jeśli nie można jej zastosować praktycznie. Na przykład nie można według tej przeliczanej ogniskowej filtrować zbioru - to znaczy nei można kazać programowi: wyświetl mi teraz wszystkie zdjęcia, które są zrobione ogniskową dla 35mm równa 40 mm. Albo po naciśnięciu I w danych o zdjęciu może być tylko użyta ogniskowa, a nie przeliczana na 35mm...

Dla mnei problemu nei ma, bo nauczyłem się rozumieć DXowe ogniskowe (choć kiedyś wszyscy liczyli na ogniskowych 35mm i to był standart). Ale rozumiem, że jak ktoś ma kompakta z jakimś cropem mało 'okrągłym', to takie przeliczanie by było rzeczywiście pomocne.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ale to, że ją widać w panelu Metadata, to jest fajne, ale nic nei wnosi, jeśli nie można jej zastosować praktycznie. Na przykład nie można według tej przeliczanej ogniskowej filtrować zbioru - to znaczy nei można kazać programowi: wyświetl mi teraz wszystkie zdjęcia, które są zrobione ogniskową dla 35mm równa 40 mm. Albo po naciśnięciu I w danych o zdjęciu może być tylko użyta ogniskowa, a nie przeliczana na 35mm...
    Rozumiem.
    Ja na 3.6 korzystam z tego:
    http://www.robcole.com/Rob/ProductsA...fMetaLrPlugin/

Można filtrować po dowolnych kluczach zapisanych w exif.
    Nie wiem czy działa na LR4
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

No, czyli autor pytania szukał i prosił boga, żeby nie znaleźć!
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Ten facet od tego plugina, to jakiś magik! Robi cudowne rzeczy!
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

LR aktualizuje sie i pod win i mac, ale w tej chwili dostepna jest wersja RC

Strona 42 z 123 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów