Close

Strona 29 z 129 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Wiekszosc z Was nie zrozumiala w ogole mojej opinii. Zrozumielibyscie, gdybym napisal tylko o istocie tego, co zniecheca do pracy w LR, a pominal wszystko inne (mniej istotne i do czego pewnie mozna sie przyzwyczaic). Nie ujmuje mu jako kombajnowi. Na pewno jest swietny dla kogos, kto nie posiada / nie potrafi uzywac Photoshopa, nie ma lepszego programu do katalogowania zdjec, nie potrafi napisac akcji (hi R!), skladac albumow, ani nie bardzo wie jakie naprawde kolory rejestruje jego aparat. Przy pewnej dozie dyletanctwa, takie "skacze, fruwa i swieci" na pewno moze wydawac sie cudem -- nie wnikam w to. Mnie interesowala tylko obrobka. I tego testu nie przechodzi, ze wzgledu na wydajnosc. Jest po prostu koszmarnie wolny i to jedyny, istotny zarzut do tego programu. Pomniejsze niedoleznosci wymienilem tylko z rozpedu.
    Dla swietego spokoju, wymiksowuje sie z tego watku, zeby Was i siebie nie draznic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wiekszosc z Was nie zrozumiala w ogole mojej opinii. Zrozumielibyscie, gdybym napisal tylko o istocie tego, co zniecheca do pracy w LR, a pominal wszystko inne (mniej istotne i do czego pewnie mozna sie przyzwyczaic). Nie ujmuje mu jako kombajnowi. Na pewno jest swietny dla kogos, kto nie posiada / nie potrafi uzywac Photoshopa, nie ma lepszego programu do katalogowania zdjec, nie potrafi napisac akcji (hi R!), skladac albumow, ani nie bardzo wie jakie naprawde kolory rejestruje jego aparat. Przy pewnej dozie dyletanctwa, takie "skacze, fruwa i swieci" na pewno moze wydawac sie cudem -- nie wnikam w to. Mnie interesowala tylko obrobka. I tego testu nie przechodzi, ze wzgledu na wydajnosc. Jest po prostu koszmarnie wolny i to jedyny, istotny zarzut do tego programu. Pomniejsze niedoleznosci wymienilem tylko z rozpedu.
    Dla swietego spokoju, wymiksowuje sie z tego watku, zeby Was i siebie nie draznic.
    Kilka lat temu podobnie pisałeś o NXie pamiętasz

Każdy z nas w sumie zmienia czasem zdanie i jest to rzeczą normalną przecież, ale przypomniały mi się stare dobre czasy gdy to ja chwaliłem NXa a Ty krytykowałeś - zresztą gdybym do dziś miał Nikona, to podobnie jak Ty raczej nie spoglądałbym w stronę Lightrooma bo NX zdecydowanie lepiej radził sobie z NEFami niż LR, myślę, że pozostało tak do dziś.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    W Camera Calibration zmień wersję procesu na 2012. Tylko uwaga, podobno wówczas krzywa obrana w procesie 2010 idzie się...
    niestety mam cały czas 2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    Zdecydowanie odradzam. Ostatnio zgłosiłem im kilka błędów nie wiem czy usunęli je już, ale np. w oknie dialogowym IMPORT niektóre opcje nie pokazywały się w ogóle na polskiej zakładce. Piszę o LR4.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta
    Zdecydowanie odradzam. Ostatnio zgłosiłem im kilka błędów nie wiem czy usunęli je już, ale np. w oknie dialogowym IMPORT niektóre opcje nie pokazywały się w ogóle na polskiej zakładce. Piszę o LR4.
    Dzięki za wiadomośc, wstrzymam sie do czasu aż bedzie wersja finalna
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

A myslisz, ze jak inaczej to robilem? Nie doczytales. Jedno usuwa. Jak zazanczysz w gridzie wiecej zdjec (z Ctrl lub Shiftem), to po wcisnieciu "Del" usuwa tylko jedno (pierwsze wybrane). Dopiero po wybraniu "Delete" z menu kontekstowego grida, usuwa wszystkie zaznaczone.
    no co ty to piszesz?? zaznaczasz kilka plików, wciskasz klawisz del, program nic nie usuwa, tylko ci się pyta czy usunąć te ileś zdjęć z dysku czy tylko z bazy wciskasz z dysku i ich nie ma

Domyślnie

Gdzie napisalem, ze nie usunie. Usunie -- ale nie z takim efektem jakiego sie spodziewalem. Zostala plama!

Bo widocznie nie wiesz, jakie kolory wychodza z NXa. To sa niuanse, ktorych nie zrozumiesz (patrzac na Twoj komentarz na ten temat).

Ale co Ty mi tu opowiadasz? Do dupy jest juz w kwestiach, ktore znam. Nie potrzebuje wodotryskow, tylko szybko i dobrze dzialajacej obrobki. A moja wiedza na temat tego programu chyba nie ma wplywu na tempo jego dzialania, prawda? Czy moze wg Ciebie tak wlasnie jest? Jak mam otwarte zdjecie i chce poruszac suwaczkami, to jakiej wiedzy potrzebuje, zeby to sie dzialo plynnie i z natychmiastowym efektem?

Wiesz co -- taki spec z Ciebie, a porady dajesz absurdalnie glupie... Co niby daje zamkniecie klodeczki? Ze pamieta poprzednio wybrane proporcje kadrowania? No sprawdz najpierw zanim oglosisz sie znawca i bedziesz probowal kogos pouczac.
    racja stig to co opisałem to wodotryski, nie wpływające na szybkość pracy gnija więc w swoim ACR a gwarantuję ci że twoje kolory z NX czy C1 bez problemu osiągnę w LR , ale ja się nie znam. Po co tylko wdałem się w głupią dyskusję...?? ty przecież wszystko wiesz lepiej.

Domyślnie

A na jakiej podstawie Twierdzisz że uzyskasz takie same kolory w ACR jak w NX2 ? Aż tak dobrze znasz obrazek nikona i jego NEFy ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 11-03-2012 o 13:35

Strona 29 z 129 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów