a na Maca coś mata????????![]()
Szukaj
a na Maca coś mata????????![]()
D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6
no niestety również odpuściłem....
Po pomęczeniu sie LR przez cały dzień stwierdzam, że jednak to nie dla mnie.
Nie twierdze, że jest kiepski, ale do rzetelnej obróbki zdjęć jest za słaby wg mnie.
Czasem nawet potrzebuję warstw, no i tu wiadomo, że LR odpada.
Ale jest kilka innych narzędzi w GIMPie (i pewnie PS), których brakuje mi w LR.
No i za nic nie pasuje mi pomysł na ten program.
Widzę LR jako taki kombajn do wszystkiego, włącznie z tworzeniem galerii itp (nie urażając nikogo... zaawansowany picasa) a nie tego oczekuję po programie do obróbki zdjęć.
Oczywiście... przyzwyczajenia drugą naturą człowieka. Nie będę ukrywał, że pracując na GIMPie od lat znam go od podszewki, a nowy 2.7.5 już prawie 2.8 jednookienkowy po prostu mnie zabija.
Tego czego brakuje mi w PS to tez brakuje w LR (przynajmniej nie znalazłem by było inaczej) - brakuje mi możliwości tworzenia własnych skrótów klawiszowych ale bez kombinacji ALT lub CTRL + litera.
W GIMPie mogę ustawiać same litery co niesamowicie usprawnia i przyspiesza prace.
Reasumując... mimo szczerych chęci LR mnie nie przekonał.
Ale rozumiem, że innym może się podobać.
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
I tak było też od wersji 1.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Mówię o OS X. Dotychczas nie działał. Pełnoekranowy czyli w całości wypełniający ekran monitoraNie pamiętam tylko czyja to "wina". Adobe czy Apple ? Moja ?
![]()
Ostatnio edytowane przez burton ; 13-03-2012 o 00:20
Wciskaj "F" do skutku lub zajrzyj do opcji na górze ekranu (Window/Screen Mode). Działa od zawsze.
![]()
![]()
Dziękuję i przepraszam.
Skontaktuj się z nami