Close

Strona 14 z 123 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no przeciez RC juz jest to o co sie zakladasz?
    Nie wiem czy się rozumiemy, pisałem o tym, że nowy silnik ACR (ten sam, co w Lr4) będzie dopiero w Photoshopie CS6. Wrzucenie tego jako darmową aktualizację do CS5 nie pasuje do standardów Adobe.
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie wiem czy się rozumiemy, pisałem o tym, że nowy silnik ACR (ten sam, co w Lr4) będzie dopiero w Photoshopie CS6. Wrzucenie tego jako darmową aktualizację do CS5 nie pasuje do standardów Adobe.
    Wlasnie wyszedl ACR 6.7 w wersji RC.

Dodali obsluge nowych aparatow i szkiel (tych samych co w LR4), ale nie ma zadnego info o innych zmianach.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Panowie, a czy ktoś może udzielić wiążącej odpowiedzi, czy mój zbiór presetów których używałem na LR 3.6 będzie działał na wersji 4.0 ?. No i drugie pytanie, czy jest jakiś sposób aby mieć zainstalowane i sprawne dwa programy 3.6 oraz 4.0 ?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Raczej można instalować wiele wersji, tylko trzeba przekierować instalatora do odrębnego katalogu.

Najlepiej wcześniej zmienić nazwę katalogowi poprzedniej wersji, tak dla pewności, np. _KATALOG, a po instalacji nowej wersji przywrócić nazwę katalogu (KATALOG).

Nie próbowałem, ale powinno zadziałać.

Czwórka nie jest kompatybilna z XP i instaluje się od Visty w górę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Wlasnie wyszedl ACR 6.7 w wersji RC.

Dodali obsluge nowych aparatow i szkiel (tych samych co w LR4), ale nie ma zadnego info o innych zmianach.
    Bo to RC to tylko wsparcie dla zwolnionej Lr4:
    • Camera Raw 6.7 is required for full compatibility between Lightroom 4.0 and Photoshop CS5
    • Camera Raw 6.7 and DNG Converter 6.7 are the first Adobe products to support the raw files from the Canon EOS 5D Mk III. Lightroom 4.0 does not have support for the camera at this time.
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

conik
    Gość

Domyślnie

w cortlandzie jest upgrade do 1/2/3 za 3 stowki

Domyślnie

Moze ktos bedzie wiedzial?
    Gdzies mi sie obilo o uszy ze w L4 jest mozliwa lokalna korekcja WB.

Czyli bierzemy pedzel korekty czy zakladke filtr.
    I oprocz standardowych suwaczkow: ekspozycja, ostrosc, nasycenie, przejrzystosc, kontrast itp ( tak mam w ACR z CS5).
    Bedzie suwaczek WB?
    Moze ktos to potwierdzic, bardzo interesujace by to bylo.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 07-03-2012 o 00:42
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

New Features in Lightroom 4 Beta

Highlight and shadow recovery brings out all the detail that your camera captures in dark shadows and bright highlights.
    Photo book creation with easy-to-use elegant templates.
    Location-based organization lets you find and group images by location, assign locations to images, and display data from GPS-enabled cameras.
    White balance brush to refine and adjust white balance in specific areas of your images.
    Additional local editing controls let you adjust noise reduction and remove moiré in targeted areas of your images.
    Extended video support for organizing, viewing, and making adjustments and edits to video clips.
    Easy video publishing lets you edit and share video clips on Facebook and FlickrŸ.
    Soft proofing to preview how an image will look when printed with color-managed printers.
    Email directly from Lightroom using the email account of your choice.
    źródło: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom4/

Swoją drogą, trial nie gryzie

Edit: a LR 4 dla studentów i nauczycieli w Cortlandzie za 318 zł: http://www.cortland.pl/adobe-lightro...d-teacher.html
    Ostatnio edytowane przez ku6i ; 07-03-2012 o 00:55

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Pędzel korekcyjny - ustawienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta

Swoją drogą, trial nie gryzie
    (...........)
    Podziekowal bardzo. Triala nie sciagalem, bo uznalem ze ACR z CS5 mi styka.
    A dopiero wczoraj jakos mi sie obilo o oczy o tej lokalnej korekcie WB jak sobie net przegladalem.
    Trzeba bedzie zaciagnac I z taka cena to tylko kupowac.
    Robie glownie zdjecia krajobrazowe. Jak dla mnie to super przydatna funkcja.

W koncu bede mial w pelni legalne oprogramowanie do obrobki zdjec

P.S hydra_nt dzieki za screen.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 07-03-2012 o 01:19
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 14 z 123 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów