Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Różyczka

Domyślnie

Brzydko zaświecone. Ot, pstryk. :P

Domyślnie

Niestety, ale to zdjęcie niczego sobą nie reprezentuje. Nieciekawe kolory, kadr kiepski, za ciasny i błysk lampy. Proponuję spróbować powtórzyć ujęcie wykorzystując jedynie światło zastane - bez lampy błyskowej.

Domyślnie

3. Bez lampy

Domyślnie

Co tu więcej pisać o oświetleniu (w zasadzie można by sporo, ale na razie skupimy się na podstawach ). Teraz chyba sama zrozumiałaś o co mi chodziło z lampą

Kolej na kadr. Pytanie pomocnicze: znasz pojęcie złoty podział, mocne punkty? Jednocześnie warto zadbać o tło, gdyż ściana nie jest idealnym materiałem na tło dla różyczki.

Domyślnie

No masz racje bez lampy inaczej się prezentuje dzięki za rady od niedawna mam nikona i dlatego każda opinia jest dla mnie cenna... a co do tła.. to co byś proponował?? właśnie dla różyczek?

Domyślnie

Proponuję ogród. Niska przesłona zapewni odpowiedni bokeh tworząc klimatyczne tło. U Ciebie troszkę leży balans bieli - fotografuj w RAWach i wywołując je w komputerze zadbaj o odpowiednie ustawienie temperatury.

Domyślnie

Co do tła można spróbować też tak - statyw, duży otwór przesłony (małe "f", najlepiej najmniejsze możliwe), najdłuższa ogniskowa, jako tło może służyć coś w miarę jednolitego, choć nie musi być w 100% gładkie, np. zasłonki. Jesteś początkująca, więc próbuj, ćwicz

Domyślnie

baaardzo WAM dziękuję Oczywiście trening czyni mistrza będe ćwiczyła dalej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów