Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 188

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Krajowy cech Fotografów

KCF bardzo chce, aby do wykonywania zawodu fotografa konieczny był papierek. czy słuzyc ma to ochronie konsumenta, trosce o usługi czy o potrtfele, to kazdy musi sobie odpowiedziec sam. zapodaje info

http://www.fotograf.org.pl/forum/pos...=183&temat=KCF

Domyślnie

na szczęście na "chceniu" pozostanie...
    mistrzowie bardzo dbają o swoje wypchane portfele.

swoją drogą bardzo ciekawe forum, świetnie oddaje podejście branży, do amatorów
    dzięki za link (-:
    Ostatnio edytowane przez wilus ; 26-02-2007 o 12:45

Domyślnie

ściema i nic z tego nie wyjdzie, ta jak ktoś już tam się wypowiedział "co z osobami które mają zakłady" i nie maja żadnego papieru tylko za......y talent, ciekawe ilu fotoreporterów w Polsce ma wykształcenie fotograficzne pozwalnia się ich? no tak pójdą na kuroniówkę albo będą robić na czarno i wtedy dopiero przybędzie paparazzi
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Domyślnie

Ja jestem za i popieram takie działania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_xm Zobacz posta
    za wprowadzeniem kolejnego PRLu?

starzy cechowcy sobie nie radzą w dobie konkurencji to zamykają drogę konkurencji bez papierów, koneksji itd. poroniony pomysł, niech klienci decydują czy fotograf się utrzyma czy nie, jak będzie g..... robił to splatuje i tyle, u mnie w Gliwicach mam paru takich cechowców - Żona (jeszcze wówczas nie) poszła zrobić zdjęcia jak startowała do szkoły teatralnej, większego g... nie widziałem, no ale facet jest mistrzem fotograficznym i się tym chwali na każdym kroku, druga sprawa że tenże sam mistrz stwierdził, że cyfrówki i PS to dno, że zdjęcie musi być zrobione na kliszy, w aparacie, nietknięte PSem (ale nie przeszkadza mu to bawić się w retusz w chemii)

z drugiej strony znam ludzi którzy fotografują z zamiłowania, uczą się, rozwijają i są zdecydowania lepsi od cechowców, otworzyli (bez wsparcia niczyjego prócz rodziców, dziadków itp) własne studia, zakłady i co? mają teraz to wszystko w diabły walnać bo papierów nie mają? debilizm jakich mało

to tylko u nas mozliwe jest takie myslenie: "Panie Boże ktoś ma, ja nie mam - spraw żeby mu to diabli wzięli, bo ja sobie nie radzę", może we wszystkich zawodach wprowadziwmy cechy, izby rzemieślnicze, zezwolenia, papiery mistrzowskie, egzaminy itd., znając mentalność Polaków to okaze się, że zdolni pojadą na zachód, a pozostaną tylko Ci co sobie załatwią odpowiednio

pozdrawiam
    Wojciech PŁONKA
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_xm Zobacz posta
    max, sądzisz że da się to załatwić? czy może powstał by kolejny chłam prawny bez możliwości realizacji w praktyce.
    poza tym pooglądaj zdjęcia niektórych z tych miszczuniów z dyplomami mistrza, zgroza !

Domyślnie

Ale wy cały czas gadacie o robieniu zdjęć, a tu nie chodzi o gościa co sobie kupiła aparat i robi świetne fotki, temat ma większy zakres.
    Zakłady fotograficzne to nie tylko studio, zgodzę się z wami że stare wygi z papierami nie zrobią juz takiej fotki jak wy, nie te lata, inne podejście, myślenie i postrzeganie świata. Który z was prowadzi własny zakład z maszyną cyfrową, ciemnia i innymi pierdołami nie wliczają studia. Prowadząc rozmowy z wieloma osobami, większość chce walczyć z molochami mediamarket zbieraczami z kiosków, a nie wami.
    Ostatnio edytowane przez max_xm ; 05-03-2007 o 23:18

Domyślnie

Coś mi się wydaje że otworzyłem puszkę Pandory

Domyślnie

Fajnie się czyta takie wątki po paru latach
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    łoooł, jak Ty żeś ten temat odkopał?
    Też mi troche koparka opadła

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów