Mało krakowskie. BW zbyt bure.
Szukaj
Mało krakowskie. BW zbyt bure.
red light, dark room...
A jak dla mnie bardzo krakowskie, ale to pewnie dlatego że okolice basenu Korona wiele lat temu regularnie odwiedziałemAle żarty na bok, całą seria bardzo mi się podoba, chociaż dałbym ją bardziej do "architektury" niż do "krajobrazu".
Co do konwersji, to o ile w Twoim ostatnim górskim zdjęciu trochę mi nie pasowała, to w tej serii to właśnie ona tworzy klimat. Chociaż chyba czernie są minimalnie słabsze?
Też tam bywałemDla mnie to nie jest architektura, elementy architektoniczne są tylko częścią kadru. To co przedstawiam na swoich zdjęciach wolę nazywać krajobrazem miejskim, bo obok architektury staram się uchwycić inne elementy: tak jak ludzi, czy pędzący tramwaj, ogólnie życie. Dopiero od niedawna mieszkam na stałe w Krakowie, dlatego niektórzy jak Amadeusz mogą stwierdzić, że są "mało krakowskie", ale zdjęcia odzwierciedlają moje wyobrażanie Krakowa i dla mnie są krakowskie
Co do konwersji, ciesze się, że tym razem przypadła do gustu. Ciągle się uczę
Pozdrawiam
Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |
Ten tramwaj podoba się znacznie lepiej... przyśpieszył![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Po lewej pewnie tramwaj 10tka![]()
"I don't have the right to judge anything. That's the lesson I've learned."
Cóż ,krajobrazy są różne..Ja nie czuję tu Krakowa,a znam więcej niż Rynek...
To co nie pasi ,w krajobrazie...nie zawsze ,a praktycznie nigdy,żadem element nie spiernicza...
Wodospady,to i tamto,ale nie tramwaj...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Co do "czucia" Krakowa, to rzecz subiektywna. Każdy w inny sposób odbiera każde miejsce. Miasto jest w ciągłym ruchu, więc statyczne pokazanie krajobrazu miejskiego (bez wrażenia ruchu) trochę mija się z celem. W mieście ciągle coś spiernicza, nic nie stoi w miejscu i właśnie dlatego nie sfotografowałem tramwaju na zajezdni tylko jak to pięknie ująłeś jak spierniczał mi z kadru![]()
Pozdrawiam![]()
Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |
Skontaktuj się z nami