Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mało krakowskie. BW zbyt bure.
    red light, dark room...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Mało krakowskie. BW zbyt bure.
    Kraków, to nie tylko rynek... A co do BW, to każdy lubi co innego.
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forbes Zobacz posta
    Kraków, to nie tylko rynek...
    Wiem, wiem. Jeszcze wiele przed Tobą w tym fantastycznym mieście, korzystaj

Cytat Zamieszczone przez forbes Zobacz posta
    A co do BW, to każdy lubi co innego.
    Chodziło mi konkretnie o chodnik na wysokości i długości tramwaju i ostatnią kamienicę.
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Mało krakowskie.
    A jak dla mnie bardzo krakowskie, ale to pewnie dlatego że okolice basenu Korona wiele lat temu regularnie odwiedziałem Ale żarty na bok, całą seria bardzo mi się podoba, chociaż dałbym ją bardziej do "architektury" niż do "krajobrazu".
    Co do konwersji, to o ile w Twoim ostatnim górskim zdjęciu trochę mi nie pasowała, to w tej serii to właśnie ona tworzy klimat. Chociaż chyba czernie są minimalnie słabsze?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    A jak dla mnie bardzo krakowskie, ale to pewnie dlatego że okolice basenu Korona wiele lat temu regularnie odwiedziałem Ale żarty na bok, całą seria bardzo mi się podoba, chociaż dałbym ją bardziej do "architektury" niż do "krajobrazu".
    Co do konwersji, to o ile w Twoim ostatnim górskim zdjęciu trochę mi nie pasowała, to w tej serii to właśnie ona tworzy klimat. Chociaż chyba czernie są minimalnie słabsze?
    Też tam bywałem Dla mnie to nie jest architektura, elementy architektoniczne są tylko częścią kadru. To co przedstawiam na swoich zdjęciach wolę nazywać krajobrazem miejskim, bo obok architektury staram się uchwycić inne elementy: tak jak ludzi, czy pędzący tramwaj, ogólnie życie. Dopiero od niedawna mieszkam na stałe w Krakowie, dlatego niektórzy jak Amadeusz mogą stwierdzić, że są "mało krakowskie", ale zdjęcia odzwierciedlają moje wyobrażanie Krakowa i dla mnie są krakowskie

Co do konwersji, ciesze się, że tym razem przypadła do gustu. Ciągle się uczę

Pozdrawiam
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Ten tramwaj podoba się znacznie lepiej... przyśpieszył
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Po lewej pewnie tramwaj 10tka
    "I don't have the right to judge anything. That's the lesson I've learned."

Domyślnie

Cóż ,krajobrazy są różne..Ja nie czuję tu Krakowa,a znam więcej niż Rynek...
    To co nie pasi ,w krajobrazie...nie zawsze ,a praktycznie nigdy,żadem element nie spiernicza...
    Wodospady,to i tamto,ale nie tramwaj...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Cóż ,krajobrazy są różne..Ja nie czuję tu Krakowa,a znam więcej niż Rynek...
    To co nie pasi ,w krajobrazie...nie zawsze ,a praktycznie nigdy,żadem element nie spiernicza...
    Wodospady,to i tamto,ale nie tramwaj...
    Co do "czucia" Krakowa, to rzecz subiektywna. Każdy w inny sposób odbiera każde miejsce. Miasto jest w ciągłym ruchu, więc statyczne pokazanie krajobrazu miejskiego (bez wrażenia ruchu) trochę mija się z celem. W mieście ciągle coś spiernicza, nic nie stoi w miejscu i właśnie dlatego nie sfotografowałem tramwaju na zajezdni tylko jak to pięknie ująłeś jak spierniczał mi z kadru

Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów